Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

A buen paso, una editorial diferent

Valores y emociones  · 

A buen paso, una editorial diferent


Avui us volem parlar de l'editorial A buen paso, una petita editorial que sota el lema "Llibres per a caminants curiosos" arrisca i aposta per una literatura infantil de qualitat, original i que abans que res desperti en la imaginació i en la consciència dels lectors una espurna (o una flama) de curiositat o dubte o sorpresa...

Fa uns dies, amb motiu del Tour de los pequeños editores  vam preguntar a la seva editora, Arianna Squilloni pel seu projecte, avui a boolino us portem de primera mà les singularitats d'aquesta editorial única.

Per què començar un projecte d'una editorial com A buen paso? Què té
d'especial A buen paso?

Bé, jo no diria que és especial, diria que és singular, particular, i és - amb tota la modèstia del món-la meva manera de veure la vida. És a dir que un projecte editorial tan petit té a veure més que mai amb les manies i conviccions de qui el porta i és precisament en aquestes manies on es troba la raó de ser d'A buen paso. Crec que cada persona neix sense saber per què i es troba llançada a un món en què viuen moltes més persones i criatures. És un univers fascinant, ple de bellesa i misteris per descobrir i també hi ha els altres que tenen el mateix dret d'estar allà. Tot es redueix a conèixer aquest embolic en què has anat a parar i en ser responsable amb ell i amb les persones que l'habiten, tractant de ser feliç en el temps que tens per viure. A buen paso és la meva manera personal de tractar de ser feliç i responsable. En els llibres d'A buen paso la idea és explicar històries als nens que parlin del que és més humà en ells, que parlin de la natura i que et convidin a pensar en el que és ser un mateix i prendre consciència de les coses. És a dir, el treball -per dir-ho així- de l'art.

Què vols explicar amb els llibres que publiques?

Em temo que amb la primera pregunta, ja he contestat a aquesta... De totes formes si mires el conjunt del catàleg d’ A buen paso, crec (espero) que veuràs certa varietat literària i visual, ja que és important escoltar paraules i veure imatges que expliquen històries de diferents maneres. M’encanta jugar amb les paraules, el seu ritme i el seu so. M'encanta intentar donar forma a sentiments i emocions a través dels personatges que poblen els llibres d’A buen paso i que, curiosament, acostumen a ser petits, una mica rabassuts, tossuts, increïblement curiosos.

Per què publiques els llibres que publiques?

Perquè espero que els nens que els llegeixin, els gaudeixin i arribin a percebre una mica de l'encant de la vida, però sobretot perquè espero que els serveixen per mantenir una ment oberta, créixer com a persones i llaurar-se dins del possible la capacitat de pensar per si mateixos.

I per descomptat no podíem deixar de recomanar alguns dels llibres més interessants que ens ofereix A buen paso.

Bombástica naturalis

Autor-ilustrador: Iban Barrenetxea // Editorial: A buen paso // ISBN: 9788493803629

Podeu trobar més informació aquí

El cuento del carpintero

"Había una vez
un laborioso carpintero
que se llamaba
Firmin..."
Autor-ilustrador: Iban Barrenetxea // Editorial: A buen paso // ISBN: 9788493941420

Aquí us deixem la fitxa del llibre a boolino.

N'hi han més:

La hierba más verde

Conducir es fácil

Us convidem a descobrir-la i gaudir-ne... els seus llibres seràn un gran regal aquest Nadal.

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: a buen paso, conducir es fácil, bombástica naturalis, el cuento del carpintero, la hierba más verde, libros para niños diferentes

Comentar post