Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Actualitat de la il.lustració infantil: Ester García i Adolfo Serra

Valores y emociones  · 

Actualitat de la il.lustració infantil: Ester García i Adolfo Serra

Als anys 70, de la mà d'il·lustradors com Miguel Ángel Pacheco, Miguel Calatayud o Montse Ginesta, entre molts altres, i l'editorial Altea, neix un nou concepte d'il·lustració i de llibre infantil a la península. Una nova manera de fer literatura i il·lustració infantil que va ser necessària per a la reinvenció d'un món literari estancat durant anys. Fins avui.

A boolino volem retre un petit homenatge a tots els il·lustradors que dia a dia continuen reinventant-se i ajudant a que la il·lustració infantil es consolidi. Avui és el torn de l'Ester García i de l'Adolfo Serra.

Als any 70 tot un grup d'il·lustradors van obrir el camí i van experimentar amb tècniques noves i moviments artístics i van fer possible un concepte de llibre infantil modern i de qualitat que a hores d'ara està ja plenament instaurat i del qual els il·lustradors del nostre temps són hereus .

Gràcies a aquesta especialització, als anys 80 i 90 vam poder assistir a un boom que, sota premisses de qualitat i llibertat creativa, ha fet que la il·lustració a Espanya es consolidi d'una manera espectacular i gaudeixi d'una salut extraordinària .

L'oferta de bons llibres il·lustrats és amplíssima i cada vegada són més les exposicions, cursos, seminaris, fires, blogs... que giren al voltant de la il·lustració infantil. Aquesta tradició, curta en el temps, segueix avançant amb les noves tecnologies a un ritme vertiginós, el disseny gràfic, l'animació 3D, les noves tècniques digitals, el cinema, les noves tendències artístiques... formen part innegable de l'actualitat de la il·lustració al nostre país.

La nostra intenció no és altra que ressaltar i apropar el treball d'alguns grans il·lustradors de característiques diferents, que treballen en l'actualitat i que estan contribuint que la il·lustració infantil assoleixi una qualitat sense precedents. Així que, si teniu algun il·lustrador predilecte que us encanti, no dubteu en compartir-ho amb nosaltres!

Avui a boolino: l'Ester García i l'Adolfo Serra.

Ester García

"En el meu treball com a il·lustradora sòl ser nocturna i somiadora, curiosa i lliurada, ordenada i pacient. Trobo la inspiració combinant aquests ingredients entre si. I suposo que com a persona també hi ha una mica de tot això en mi…"

Ester Garcia   gato sueño05.SrDodo-EsterGarcia

Infancia Ester Garcia

11 EsterGarcia

Adolfo Serra

"Sóc explorador de fulles en blanc. M'agrada experimentar, provar i sobretot explicar"

 aserra pajaro1

 a serra capitan2

a serra juansinmiedo2

Links d'interès: 

http://www.estarsequieta.com/

http://3ster.blogspot.com.es/

http://adolfoserra.blogspot.com.es/

Imatge del banner presa de adolfoserra.blogspot.com/

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: il.lustració infantil, àlbum il.lustrat, adolfo serra, ester garcía, caperucita roja, por qué los gatos no llevan sombrero, juan sin miedo

Comentar post