Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Avui té la paraula: Adolfo Serra

Valores y emociones  · 

Avui té la paraula: Adolfo Serra

Avui a boolino tenim un convidat d'honor: l'il·lustrador Adolfo Serra.

Hem volgut que Adolfo ens expliqués com realitza els seus tallers d'il·lustració amb nens, per il·lustrar-lo, ens ha prestat algunes de les imatges dels artistes que van sorgir dels seus tallers: un mural dels alumnes del Colegi Virgen de Europa de Boadilla, interpretacions d'alumnes del Colegi Juan de La Cierva de Fuenlabrada i un dibuix de tot una artista, Moisés, sobre Caputxeta.

Avui té la paraula: Adolfo Serra

Cada llibre permet una forma diferent d'abordar-lo, ja sigui en tallers, activitats infantils o simplement en el moment d'explicar-o llegir-lo al costat d'un nen o nena. Plantejar activitats paral·leles a partir d'un llibre sempre enriqueix la lectura.

a serra taller lce4

Quan explico l'àlbum de la Caputxeta Vermella, jugo amb la capacitat per evocar de les il·lustracions i amb la narració de la història. D'una banda tinc l'avantatge que el conte és un clàssic conegut per tots... fins i tot pels més petits.

978-84-938293-8-4 g

Autor: Adolfo Serra // ISBN: 9788493829384

Colegio Juan de la Cierva

L'absència de text en aquesta versió, permet que la imaginació dels més petits voli per interpretar les il·lustracions. Jo començo amb el conte i obro el llibre davant seu, però són ells els que doten de paraules i sentit a la història.

a serra taller lce2

La idea és plantejar un taller de dibuix en què els nens crein la seva pròpia versió de la Caputxeta Vermella canviant l'espai o el lloc on ocorre la història. Què passaria si Caputxeta fos pirata? Potser no es trobi amb un llop de camí a l'illa on viu la seva àvia? Potser un pop gegant? Els resultats sempre són sorprenents.

Mural Colegio Virgen de Europa

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: avui té la paraula, adolfo serra, caputxeta vermella, narval, il.lustració infantil, literatura infantil, contes infantils

Comentar post