Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Bitllets d'anada i tornada: un llibre infantil per aprendre economia

Valores y emociones  · 

Bitllets d'anada i tornada: un llibre infantil per aprendre economia

María José Bataller és una empresària, mare i escriptora que va sentir la necessitat d'escriure històries per poder explicar al seu fill certs aspectes necessaris del dia a dia. En aquest cas es tractava d'una curiositat provocada per la crisi econòmica que vivim. "Recordo una pregunta que em va formular la tardor del 2008 quan una prestigiosa empresa d’energia anava a vendre part de les seves accions a una empresa russa: "mare, per què la gent està tan nerviosa que X sigui russa?" Llavors em vaig adonar que si vols ensenyar arrels quadrades primer han de saber multiplicar i abans sumar i restar."

D'aquesta curiositat, María José Bataller va crear Bitllets d'anada i tornada "amb l’intent d'aproximar als més petits de la casa als assumptes financers." Com saber estalviar o per què fer-ho, aprendre a col·laborar a casa i començar, d'aquesta manera, a comprendre el valor de l'esforç i del treball i començar a entendre l'ús i el cost dels diners.

"Pretén ser una bona eina per a famílies i educadors perquè puguin ensenyar el valor i el maneig dels diners. D'alguna manera amb aquest llibre torno al meu origen acadèmic, m'he acostat als meus amics, els números." Cada conte va acompanyat d'una guia didàctica que ajudarà a l'educador o a la família a determinar el perquè d'aquesta història i el que es pretén ensenyar amb ella.

casa dibujo coste hipoteca

Un dels objectius de l'ensenyament i d'aquest tipus de llibres, és que els petits adquireixin competències i habilitats en la vida i dins de la societat en què viuen. Amb aspectes quotidians podem ensenyar competències en matemàtiques o en finances, per què no? No es tracta que acabin sent uns linxs en ciències, sinó de saber manejar-se quan un va a fer la compra.

María José Bataller ens explica alguna cosa més sobre ella: "La meva formació acadèmica i experiència laboral és empresarial. Però, com sempre dic als meus amics: Vaig triar els nombres, aquests em van portar a les persones, estic especialitzada en Recursos Humans, i llavors em vaig adonar que necessitava les paraules per comunicar, informar, negociar, convèncer, entrevistar... De la meva experiència com a empresària d'un centre de Relacions Personals vaig necessitar escriure un llibre de relats amb les anècdotes i les reflexions més destacades (va ser el meu particular homenatge després del tancament a causa del trasllat a Múrcia per motius professionals del meu marit). I gràcies al meu fill, els meus dos llibres de contes."

Bitllets d'anada i tornada és un llibre auto-editat per l'autora. Bataller també ha auto-editat Un paseo por el cielo el primer llibre que va escriure i que va crear també per al seu fill. "La curiositat del meu fill Tom per tot allò relacionat amb l'univers va convertir la lluna, el sol, les estrelles i els planetes en els principals protagonistes de les meves històries".

El 23 d'abril del 2008, M ª José Bataller va rebre el premi al millor llibre de la secció infantil publicat a Múrcia.

L'autora recorre diferents ciutats per mostrar la utilitat d'aquests llibres, amb propostes per treballar-hi i realitzant tallers amb els més petits.

Aquí teniu la fitxa del llibre a boolino.

Imatge presa de http://www.cityexpress.com.mx/cityextra/index.php 


registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: bitllets d'anda i tornada, economia per a nens, maria josé bataller, un paseo por el cielo

Comentar post