Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Tesa González a boolino

Jóvenes lectores  · 

Tesa González a boolino

"Que un nen llegeixi de petit és tan important com que s'alimenti correctament."

Il·lustradora basc-lleonesa. Va estudiar a la Escuela de Arte de Oviedo on es va especialitzar en disseny i il·lustració. Des de 1993 es dedica professionalment a la il·lustració infantil.

Té nombrosa obra publicada amb les més importants editorials del mercat i una dedicació plena al món del llibre infantil i juvenil, il·lustrant narracions dels escriptors més prestigiosos. Els seus llibres infantils ja superen el centenar. Centrada en la seva professió, també col·labora activament en tallers i conferències de foment de la lectura i il·lustració.

La seva carrera va precedida de diferents reconeixements i guardons, el 2009 va ser nominada per la prestigiosa Biennal d'Il·lustració de Bratislava representant Espanya i tot just ha quedat finalista del Premi d'Il·lustració CCEI per la seva obra El sueño de Lu Shzu publicat per Edelvives.

En una altra entrevista concedida al “Museo de Ilustradores Sol”, dius "m’encanta el teu treball i recordar a través d'ell el que m'agradaven els llibres que llegia en la meva infància", què contes recordes de la teva infància?

Llegia amb avidesa. Especialment recordo la col·lecció dels Hollister i la col·lecció de l'Editorial Pala amb llibres il·lustrats com La Gran Tontería, La Chacha robótica, Carlitos Ferrocarril... molts, molts títols d'aquesta editorial ara desapareguda. També a Edgar Rice Borroughs i tota la seva col·lecció inoblidable d'en Tarzán.

Per què vas decidir introduir-te al món de la il·lustració?

Jo crec que va ser més la il·lustració qui em va introduir en el seu món, a poc a poc, sense adonar-me'n em vaig veure com il·lustradora professional.

Recordes la teva primera il·lustració?

Sí, va ser la A d'un abecedari que em vaig inventar. Encara conservo aquelles lletres...

Quin és el teu objectiu cada vegada que il·lustres un llibre?

La satisfacció de fer una bona feina. Per a mi és aconseguir, amb la il·lustració, una harmonia final de tots els elements que intervenen al llibre.

Com han canviat els contes d'ara i els d’abans?

Els contes d'abans segueixen sent d'ara i els grans contes d'ara confio que segueixin sent els del futur.

Fins a quin punt és important que un nen llegeixi de petit?

Que un nen llegeixi de petit és tan important com que s'alimenti correctament.

Després de tant de temps il·lustrant llibres per a petits has de sentir-te satisfeta perquè el teu treball ha estat valorat. Diversos premis a la teva esquena i un bloc que segueix molta gent. Què sents?

Sento que encara queda molt per fer, molt per mostrar i per aprendre.

Has de sentir-te molt realitzada al ser coneguda per la teva professió... Va ser difícil començar?

Han passat gairebé vint anys des de llavors i puc veure la trajectòria des d'una perspectiva una mica objectiva. Hi ha hagut molta constància, disciplina i tenacitat. Sí, al principi no va ser fàcil, però la resta del camí ha estat conseqüència dels valors que he esmentat.

Actualment els llibres de paper estan patint davant les noves tecnologies, com és el cas dels llibres electrònics. Creus que són compatibles les dues opcions de lectura? O, per contra, creus que en 10 anys el paper s'extingirà?

No, no crec ni vull que el paper acabi. Crec que co-existiran els dos, no ho entendria d'una altra manera.

A boolino estem convençuts que hem d'aconseguir que les nenes i els nens llegeixin més, perquè es diverteixin i, a més, quan siguin adolescents i adults segueixin fent-ho, i hagin desenvolupat més les seves capacitats cognitives. Què els recomanes als pares que volen que els seus fills siguin bons lectors?

Jo he vist des de petita els meus pares llegir, a casa sempre hi va haver un ambient propici per la lectura. El meu pare tenia en compte que necessitàvem llibres i nodria la nostra biblioteca, em portava llibres. Li agrairé sempre aquest llegat... i sobretot veure’ls llegir a ells. No van haver de fer res en especial, simplement imitàvem costums. Avui dia, els temps són diferents, però suggeriria que intentessin treure temps perquè ells (els adults) llegeixin davant dels nens o bé portar-los a les biblioteques. Actualment dóna gust parar-se en la secció de llibres infantils de qualsevol biblioteca. Res a veure a quan jo era una nena.

I per acabar, i abusant de l'oportunitat brindada, ens atrevim a demanar-te que ens recomanis alguns llibres per aconseguir despertar en els nostres petits l'amor per la lectura, i que ens dediquis alguna il·lustració per a boolino.

Us vaig a recomanar tres dels últims títols que he il·lustrat que mereixen la pena per als petits:

  • El perro que buscaba estrellas. (Ricardo Gómez, Ed.Edelvives)
  • Luciérnagas en el paraíso. (Mariasun Landa, Ed.Edebé)
  • Motmota, la millor amiga. (Gabriela Keselman, Ed. Cruïlla)

I aquí us deixo la il·lustració dedicada a tots vosaltres.


Moltíssimes gràcies pel teu temps i atenció, i des de boolino t'oferim un espai per compartir inquietuds i coneixements amb els nostres seguidors quan vulguis.

Gràcies a vosaltres.

Links d'interès:

http://tesagonzalez.blogspot.com.es/

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: Tesa gonzalez, El sueño de Lu Shzu, Edelvives, EL perro que buscaba estrellas editorial edelvives, luciérnagas en el paraíso, edebé, motmota mi mejor amiga, SM

Comentar post