Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Cap infant sense llibre

Queremos saber...  · 

Cap infant sense llibre

 


El proper 23 d’abril es celebra el Dia del Llibre arreu del món, i a Catalunya la Diada de Sant Jordi, diada en la que les roses acompanyen de bracet als llibres i els carrers s’omplen de goig i colors gràcies a la llegenda que ha esdevingut tradició.

Més enllà del gaudi cultural que representa aquest dia, les iniciatives culturals de promoció de la lectura saben adaptar-se a les necessitats socials del moment. És per això que s’han engegat un ampli reguitzell d’iniciatIves solidàries en les que el llibre ocupa un paper protagonista a causa de la importància que té com a necessitat bàsica per a l’alimentació de la ment i el desenvolupament de les persones.

El canal català privat 8TV juntament amb la Casa Danone (Diagonal, 477 de Barcelona) han tornat a engegar la campanya “Cap nen sense llibre per Sant Jordi” en la que conviden a tothom a portar un llibre infantil o juvenil (nou o usat) a Casa Danone entre els dies 2 i 17 d’abril, a canvi, obsequiaran el gest solidari amb un iogurt o amb un iogurt gelat fins esgotar les existències.  Els llibres aniran destinats a diferents entitats de l’àmbit social amb l’objectiu de garantir que els infants que viuen en situacions de risc social també tinguin un llibre per Sant Jordi.

Sortosament, la majoria dels infants no estan en risc social, però com ens trobem en èpoques d’estrènyer els cinturons en l’economia domèstica, una bona part d’AMPAs i escoles han decidit innovar en les tradicionals paradetes de venda de llibres que s’ubiquen a les escoles per Sant Jordi i enguany es convertiran en paradetes d’intercanvi de llibres en les que cada alumne podrà canviar un llibre que ja no utilitzi per un altre que porti algun/a dels seus companys/es.

D’iniciatives solidàries per Sant Jordi o el Dia del Llibre en podem trobar de tota mena i de ben segur que ben a prop de casa nostra trobarem alguna paradeta en la que hi puguem aportar el nostre granet de sorra en benefici d’un món més solidari i, per tant, més lector.

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: Gerard Corriols, boolino, fomento de la lectura infantil, relaciones sociales, competencias sociales,

Comentar post