Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Chiquiarte: museu virtual per a nens i nenes

Queremos saber...  · 

Chiquiarte: museu virtual per a nens i nenes

Des de boolino sempre apostem per l'estimulació primerenca de la creativitat en els nens i nenes. És important que els nens estiguin envoltats d'un ambient favorable per al desenvolupament de les seves habilitats artístiques; els nens estan aprenent i jugant constantment, tenir un espai de creació, ja sigui literari, artístic, musical... els permet donar curs a la seva imaginació amb total llibertat, sense traves, ni pautes o normes que si han de seguir en altres activitats educatives o al col·legi.

Per això avui us volem recomanar Chiquiarte un web amb l'objectiu de servir de plataforma per a tots aquells nens i nenes que vulguin mostrar els seus dibuixos, contes, vídeos, manualitats... i crear un espai comú de petits artistes. Un museu virtual que acull, com ens diuen des de la pròpia web "art infantil 2.0".
el oculista arregla la vista

Des de Chiquiarte ens expliquen que la web va sorgir de la idea d'una nena de Salamanca, Leire, que amb tan sols 9 anys "volia un espai perquè els nens i nenes posessin les seves obres d'art". Un lloc on poder expressar-se i mostrar les seves obres amb total llibertat, un lloc de trobada amb altres nens i nenes amb els seus mateixos interessos en què poder descobrir altres creacions.

Es tracta d'una pàgina web pionera creada pels nens i per als nens, amb una aposta ferma pel foment de la creativitat infantil que, a més, serveix perquè els nens tinguin un espai propi on puguin ensenyar les seves creacions, potenciant així les seves habilitats artístiques i augmentant l'autoestima i la confiança en si mateixos com a artistes i creadors.

la ratoncita quesudaEls permet, a més, veure la seva evolució al llarg del temps de manera còmoda i és, pensem, un molt útil recurs per a professors.

Us recomanem que feu una ullada al web i que visiteu els diferents apartats; no només podrem trobar dibuixos, contes o poemes, també videocontes, creats per nens i nenes i un blog on, des de Chiquiarte comenten i recomanen propostes interessants relacionades amb el art i l'escriptura per a nens.

Tampoc s'obliden dels escriptors adults de literatura infantil als que conviden a enviar les seves històries. Des de Chiquiarte aposten per la difusió de l'obra d'autors desconeguts.

Una proposta molt completa i interessant que pretén donar veu als nens i nenes perquè siguin ells mateixos els que comparteixin les seves creacions i descobreixin les d'altres.

Us animem a formar part d'aquesta comunitat d'artistes!

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: art infantil, il.lustració infantil, museu virtual, coses que ens agraden

Comentar post