Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Contes i habilitats II

Valores y emociones  · 

Contes i habilitats II

 

Volem reprendre el nostre article de fa uns mesos sobre Contes i habilitats, per apropar-vos noves propostes que ens han cridat l'atenció. En aquest cas giren al voltant de les manualitats, però ho fan d'una manera original i des d'un plantejament diferent, amable i relaxat, comprenent que els nens estan constantment aprenent i respectant, sobretot, el caràcter lúdic que han de tenir aquest tipus de activitats.

En primer lloc volem parlar-vos d'APLI Kids. La coneguda marca de material d'oficina ara llança una línia per a nens en què han donat una nova vida als famosos gomets redissenyant-los, creant noves formes, colors i textures.

Han dissenyat per a cada edat un tipus de manualitat diferent, al catàleg trobarem gomets de mil
nomon-apli-kids-01 mides i colors; són especialment interessants les capses metàl·liques que inclouen gomets, plantilles, guies... Cada capsa va destinada a un tipus de nen i a desenvolupar un tipus d’habilitat, trobarem capses més senzilles per a nens més petits amb les que podran treballar la creativitat i la psicomotricitat mitjançant exercicis -guiats o no- fins a capses per a nens més grans i activitats amb gomets que treballen l'escriptura, la lectura o els idiomes.

Els nens a classe treballen amb gomets de diferents maneres, ara amb APLI Kids poden, també a casa, continuar desenvolupant
diferents habilitats mentre es diverteixen. A boolino ho hem provat i us podem assegurar que gaudeixen moltíssim.nomon-apli-kids-03

Però com us dèiem, les possibilitats són infinites, poden tractar de reconstruir amb els gomets les imatges que des d’APLI ens proposen o poden inventar les seves pròpies composicions. Sigui com sigui, pensem que és un encert que APLI Kids hagi redissenyat el format pensant única i exclusivament en els nens i en el desenvolupament del seu potencial creatiu.

Un altre llibre que ens encanta per la seva originalitat i perquè està dirigit a fomentar la sensibilitat artística i la creativitat és Crear y reciclar, manualidades fáciles y creativas para niños, de Cristina Camarena, Elena Ferro i Meisi, editat per B de Blok.

Ens agrada perquè les autores fugen de les activitats tancades i dirigides en les quals no hi cap la creativitat i en el seu lloc fan propostes de manualitats obertes que es poden fer amb coses comunes que tots tenim a casa: teles, pots, paper, fils... I que ens sobren o ja no ens serveixen.

P-CrearyReciclar-72-544x600

Autores: Camarena, Elena Ferro i Meisi // ISBN: 9788493961350

La idea és que els nens parteixin d'una idea que el llibre els dóna però que la desenvolupin com més els agradi, d'aquesta manera se'ls ofereix un moment de reflexió en el qual poder pensar sobre el que volen crear i com ho volen crear, el que ens resulta molt més enriquidor que una activitat que, pas per pas, va guiant de manera inequívoca cap a un resultat que, en molts casos, no es correspon amb el que surt a la foto del llibre. Des de Crear y reciclar les autores es pregunten, i per què hauria de semblar-se? La creativitat no coneix d'instruccions!

Esperem que gaudiu amb aquestes dues propostes que a nosaltres ens han encantat. Som-hi!

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: contes i habilitats, coses que ens agraden, manualitats per a nens, crea y recicla, apli kids, gomets

Comentar post