Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Contes per a regalar: contes de Nadal

Valores y emociones  · 

Contes per a regalar: contes de Nadal

Per Ade Cabo

Aquestes festes són ideals per poder compartir lectures en família i una opció pot ser històries relacionades amb el Nadal, els Reis Mags o altres tradicions nadalenques. Per això, volem deixar-vos algunes recomanacions:

El millor Nadal, Chih-Yuan Chen (Thule Ediciones)

getimgs

Autor: Chih-Yuan Chen // ISBN: 9788496473515

Una història de les de Nadal, de les que se solen explicar en aquestes dates. Una família d'óssos, molt unida però amb pocs recursos es queden sense poder comprar res per celebrar el Nadal i han de gaudir del que ja tenen, o de reciclar coses que ja tenen o de buscar fora però sense comprar. I també es quedaran sense regals de Nadal o això es creien ells. El dia de Nadal, es trobaran una gran sorpresa sota l'arbre, tots tindran regal, coses que havien perdut i no desitjaven perdre. Però haurà estat Pare Noel? Unes petites petjades al voltant de l'arbre acabaran per delatar algú, Pare Noel, segur, però en petit.

Una deliciosa i tendra història en un petit àlbum editat per Thule i que us convidem a llegir per Nadal i sempre.

El cuento de Auggie Wren, Paul Auster (Lumen)

W-Auggie-cover-lumen

Autor: Paul Auster // Il.lustradora: Marisol Misenta // ISBN: 9788426413741

"El conte de Nadal d'Auggie Wren va ser primer un text imprès en un diari nord-americà, The New York Times. La història explica que aquí el va conèixer el director de cinema Wayne Wang, i que de seguidava cridar a Paul Auster i li va dir que volia fer amb ell una pel·lícula.

A la pel·lícula, que es va anomenar Smoke en anglès, Paul ha d'escriure un conte de Nadal per encàrrec per a un diari, i per això Auggie Wren li explica una història de la qual ell mateix és també personatge.

En aquesta història, Auggie arriba a la casa d'un lladregot que havia perdut la seva cartera en la fugida després d'intentar robar uns llibres de butxaca a la tabaqueria on Auggie treballa. Auggie vol tornar la cartera, fer la seva bona acció de Nadal. Però quan s'obre la porta no apareix el lladregot, sinó la seva àvia cega, que en un primer moment confon Auggie amb el seu nét, Auggie no la contradiu. A partir d'allí, tots dos decideixen seguir jugant el joc del nét i l'àvia i passan el Nadal junts. Auggie li canvia a Paul aquesta història per un dinar." Ressenya Revista Imaginaria.

L'inesperat regal del Pare Noel de Eva Heller i Michael Sowa (Bárbara Fiore)

7b3aaf36dee0dcd611a113e0dfefadff

Autora: Eva Heller // Il.lustrador: Michael Sowa // ISBN: 9788493559151

Aquest àlbum de l'editorial Bàrbara Fiore, és un llibre de petit format on se li planteja un dilema al Pare Noel perquè es queda amb una nina i no troba a qui regalar-la. Decidirà visitar diferents nens però tots tenen un munt de regals, de joguines o estan massa ocupats per atendre'l. A través del Pare Noel, veurem com se'ns presenta un món ple d'excessos.

El sempre ancià i els lectors arribaran a conclusions interessants.

El conte dels Reis Mags (ben explicat), Dominique Jorand i Pablo Rulfo (Thule)

403aebf86adcbc50e869800333ee542b

Autor: Dominique Jorand // Il.lustrador: Pablo Rulfo // ISBN: 9788493373467

Aquest conte és el primer que va publicar Thule edicions en què s'explica un conte, el dels Reis Mags però l'escriptor va jugant a equivocar-se i apareix un diàleg en el text amb el que suposem que són nens lectors que li exclamen que s'equivoca. Un joc que podem utilitzar nosaltres quan l’expliquem i que els hi fa riure molt.

"Un narrador que intenta posar en ordre pàgines i pàgines i un clar homenatge als vells contes, aquests que viatgen de boca a boca (...) Dominique Jorand part d'un joc constant d'equivocacions, molt semblant al que utilitzava Rodari en els seus exercicis de Gramàtica de la fantasia, per anar construint la veritable història dels reis mags. El collage, en què els personatges sembla que volin i les rectificacions s'immisceixen per qualsevol part del dibuix mostrant el camí del text, es presenta com la millor tècnica per a il·lustrar una història d'equívocs i superposicions. L'àlbum alterna les il·lustracions de Pau Rulfo amb pàgines de recapitulació, en què el narrador posa ordre a tot el que fins ara ha entès, per poder començar de nou amb la història i arribar, no abans de molts altres errors, al final del conte." (Revista lateral, revista de cultura - Març, 2005. Gràcies a Soñando Cuentos.

Sueños de nieve, Eric Carle (Kókinos)

suenos-de-nieve l

Autor: Eric Carle // ISBN: 9788492750375

Un granger ancià que s'assembla al Pare Noel ens revela els seus somnis de neu però quan es desperta descobrirà que realment està nevant i que ha de decorar l'arbre amb llums.

Un llibre amb unes pàgines especials que simularan la neu dels somnis de l'ancià. Amb un final que segur sorprèn al petits, Eric Carle ens demostra la seva força amb els colors i els números.

Cuando yo hice de María, Jutta Richter i Jacky Gleich (Lóguez ediciones)

Las tres reinas de Oriente, Teresa Durán (La Galera, SAU)

El secreto de Papá Noel, Alfredo Gómez Cerdá (Bruño)

Els treis reis d'Orient, Lluis Farré i Mercè Canals (Combel)

Historia de la Navidad, Cherie Zamazing (Edelvives)

Historias de Navidad, Astrid Lindgren (ING edicions)

Los Reyes Magos, Anna Canyelles y Roser Calafell (La Galera)

Un tió amb vista, Gemma Lienas (Estrella Polar)

El tió de Nadal, Anna Canyelles i Roser Calafell (La Galera)

El caganer, Anna Canyelles i Roser Calafell (La Galera)

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: contes per a regalar, nadal, literatura infantil, contes nadalencs

Comentar post