Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Internacional de la Família 2013

Concursos y sorteos  · 

Dia Internacional de la Família 2013

La família és el lloc en el qual els nens i nenes es desenvolupen i el pilar fonamental de totes les societats. És important que entenguem que no hi ha una única definició de família, atès que aquestes s'adapten al context social i cultural de cada època, d'aquí que trobem famílies tan diferents.

Amb el pas del temps les persones s'han anat agrupant de distinta manera, per això el paradigma familiar és totalment canviant i acull agrupacions familiars de tota mena.

Avui és el Dia Internacional de la Família, i el missatge d'aquest any pretén promoure la integració social i la solidaritat entre les generacions. És a dir, pretén que reflexionem sobre les relacions amb els nostres familiars i ens preguntem sobre el nostre lloc i el lloc dels nostres pares, avis, germans... dins de la família.

Des de boolino volem recomanar dos llibres que tenen com a tema principal la família en tota la seva diversitat. Esperem que us agradin i que us serveixin d'ajuda per dialogar amb els vostres fills o filles sobre un dels temes més fonamentals per a un nen o nena.

El primer llibre que us volem recomanar és Petits per tot arreu, de Susan Meyers, il·lustrat per Marla Frazee i editat per Corimbo.

everywherebabiescover

Autora: Susan Meyers // Il·lustradora: Marla Frazee // ISBN: 9788484704751

Estem davant d'un llibre ple de nadons de tot tipus, un llibre que és tot infància, amor i diversitat. Divertit, tendre, amb il·lustracions clàssiques i molt atraients que ajuden a conèixer altres tipus de nadons i famílies diferents de la nostra i fins i tot reconèixer la nostra pròpia.

Aquest exercici és perfecte per a treballar la tolerància i el coneixement d'un mateix dins de la societat que ens envolta. De manera senzilla podreu establir un diàleg amb el vostre fill o filla i parlar sobre idees com: com és la meva família? Per qui està formada? Qui són els meus avantpassats?

Tot això ajuda a ampliar el concepte que tenim del món i ens aporta distància i perspectiva per tractar els altres des d'un punt de vista més flexible i respectuós.

Hi havia una vegada la família. 25 contes tradicionals sobre les diverses famílies del món, recopilats i narrats per Anna Gasol i Teresa Blanch, il·lustrats per Mariona Cabassa i editats per Edebé.

img server

Autores: Anna Gasol i Teresa Blanch // Il·lustradora: Mariona Cabassa // ISBN: 9788468307220

Hi havia una vegada la família. És un recull de 25 contes tradicionals de diferents llocs del món que tenen com a eix fonamental la família. En tractar-se de contes provinents de la cultura oral de pobles molt diferents, estem davant unes històries que ens aporten una riquesa i varietat cultural enorme.

Aquestes històries van néixer a la veu i es van pensar per ser narrades, per això Hi havia una vegada la família és un llibre per explicar, a poc a poc, degustant els diferents contes. I per descomptat és un llibre per llegir en família, de manera col·lectiva, i deixar-nos portar per l'encant de les antigues històries.

Les il·lustracions de Mariona Cabassa, aporten la nota de color i el dinamisme necessaris per aquest recull de contes. És un llibre de gran format perfecte per sostenir mentre narrem; us recomanem explicar el conte i anar recolzant la història en les il·lustracions, d'aquesta manera enriquireu encara més l'experiència en família.

RHM 230x50 1305 v03 Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: dia internacional de la família, quin llibre escullo avui, literatura infantil, família, nadons

Comentar post