Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Internacional de la Llengua Materna

Queremos saber...  · 

Dia Internacional de la Llengua Materna

Som paraules. Pensem amb paraules i articulem el món mitjançant paraules. Semblaria una obvietat dir que quant més en profunditat coneguem una llengua, major serà la nostra capacitat de coneixement del món i de nosaltres mateixos, i que això ens pot portar a significats o certeses a les quals només podem accedir mitjançant la reflexió. No obstant això, sembla que necessitem recordar-ho de tant en tant.

Avui és el Dia Internacional de la Llengua Materna i ens sembla important reflexionar sobre la importància de les llengües i la seva preservació.

Les paraules construeixen realitats i moltes vegades oblidem que conèixer idiomes no només ensDia Mundial Lengua Materna 2013 permet coses molt útils com relacionar-nos amb gent d'altres cultures o enriquir la nostra pròpia parla i dotar-la de més matisos per expressar-nos d'una manera més eficaç i més precisa, a més de tot això , els idiomes sembren el nostre hort mental per expandir la nostra capacitat crítica, intel·lectual i reflexiva, que el reguem, o no, ja és cosa de cadascú.

Promoure la diversitat lingüística i cultural i fomentar la preservació i la protecció de les llengües de tots els pobles del món, -una de les màximes del Dia Internacional de la Llengua Materna- és entendre que la nostra cultura, el que som avui, és en part conseqüència del que van ser ahir una barreja societats, cultures i llengües molt diferents.

Conèixer llengües és sinònim de riquesa, el sincretisme i la transformació de les llengües és un fet natural, les societats canvien al llarg dels segles i per tant, també el seu mitjà de comunicació.

Però no caiguem en els mateixos errors del passat, no imposem: coneguem. Respectem, preservem el nostre patrimoni lingüístic i cultural i no posem traves a que altres el preservin i el coneguin. Les paraules ens pertanyen i amb elles construïm el món, les paraules són portadores de significats: si les aniquilem i les empobrim, estarem aniquilant i empobrint la nostra realitat.

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: formant grans lector, dia internacional de la llengua materna, llenguas, idiomes, diversitat cultural, multilingüisme

Comentar post