Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: APNEA

Concursos y sorteos  · 

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat: APNEA

Avui és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, i a boolino volem parlar-vos d'APNEA, una Associació de Pares amb Nens Especials amb seu a Alacant que neix per donar resposta a les necessitats comunes de famílies de nens amb diferents discapacitats.

Des d’APNEA ens expliquen:

"La necessitat que ens va unir als pares i mares d’APNEA va ser la de crear una escola de pares on poder aprendre, des de l'experiència, quins treballs fer amb els nostres fills per aconseguir una major qualitat de vida i un desenvolupament més equilibrat de les seves limitades capacitats motòriques, psíquiques i sensorials."

En efecte, APNEA és una escola per a pares que, amb professionals avalats i altament compromesos, tracten d'ensenyar a famílies de nens amb discapacitat com i què fer per ajudar els seus fills.

Us presentem el calendari que posen a la venda per "reflectir el nostre dia a dia a les sessions de treball setmanals a manera de Jornada de Convivència en Família a les que assistim amb els nostres fills. En elles, treballem amb els professionals que dirigeixen les teràpies, obtenint, gràcies a la seva especial dedicació i col·laboració, grans beneficis en establir una dinàmica interactiva retroalimentadora del nostre coneixement. "

apnea1

El calendari té el preu simbòlic de 5 euros i per a aquest any que comença, l'associació ha escollit el context de les sessions de conta-contes i narracions que s'han dut a terme durant el 2012 amb els nens i pares d'APNEA i també amb altres nens que no formen part de l'associació però que també van assistir. Aquesta iniciativa permet a més donar a conèixer la seva lluita per la inclusió dels nens amb diversitat funcional. Des d’APNEA fan una reflexió molt interessant, que des de boolino compartim al cent per cent:

"La lectura i els llibres són instruments d'inclusió. En aquest sentit, les biblioteques es converteixen -o es poden arribar a convertir- en escenaris idonis per a l'intercanvi i la igualtat des de la diferència. Els autors, els editors, els quals compten les històries i els donen ressò, els que les il·lustren i els que les imaginen donen lloc a un cercle màgic que toca de peus a la terra: de la realitat somiada, fantasiosa, a la realitat possible, necessàriament compartida."

Des de boolino us animem a adquirir aquest calendari creat amb molt esforç, il·lusió i pocs recursos. És el reflex de tot el treball de dies, mesos i anys de pares, professionals, nens... I una gran manera de comprendre una mica millor tot l'entorn familiar dels nens amb diversitat, perquè el primer pas per a la integració, és la comprensió i el coneixement.

Si esteu interessats en comprar el calendari us podeu adreçar a almufrances@hotmail.com

A més us deixem amb la web d'APNEA

registrate banner post cat 

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, APNEA, Asociació de Pares Nens Especials, calendari

Comentar post