Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Internacional del Llibre Infantil

Concursos y sorteos  · 

Dia Internacional del Llibre Infantil

Avui més que mai és el nostre dia! El 2 d'abril celebrem el Dia Internacional del Llibre Infantil, data commemorativa del dia en què va néixer aquell gran pare de la literatura infantil que va ser Hans Christian Andersen.

En aquest dia se celebra la trobada entre els nens i els llibres de tot el món, es commemora la tasca de tantíssimes persones que segueixen esforçant-se per posar a l'abast de nens i nenes literatura pensada per a ells i, sobretot, es tracta de la festa dels nens que gaudeixen de les bones històries, que descobreixen nous mons cada vegada que obren un llibre i que segueixen obrint els seus ulls i la seva ment a noves experiències lectores. Aquest dia és per i per a tots ells -i una mica per a nosaltres, que també vam ser nens (no fa tant)-.

Cada any, un escriptor i un il·lustrador s'encarreguen de dissenyar i escriure el cartell i el missatge del Dia Internacional del Llibre Infantil, per al 2013 els encarregats del missatge i del cartell han estat Pat Mora i Ashley Bryan.

cartel

Llegim junts, tu i jo.

Veiem que les lletres formen paraules

i les paraules es converteixen en llibres

que estrenyem entre les mans.

Sentim xiuxiuejos

i rius bulliciosos a les seves pàgines,

óssos que canten,

gracioses melodies a la lluna.

Entrem en misteriosos castells

i de les nostres mans pugen fins als núvols

arbres en flor. Veiem nenes valentes que volen

i nens que atrapen les estrelles.

Llegim junts, tu i jo, fent voltes i voltes,

recorrent el món amb l’alegria als llibres.

I com no podia ser d'altra manera, les biblioteques són les seus per excel·lència d'aquest dia. A biblioteques de tota Catalunya s'han organitzat activitats entorn del Dia Internacional del Llibre Infantil, nosaltres no podíem ser menys i ens hem sumat a la celebració de la Biblioteca Xavier Benguerel.

L'activitat serà avui a les sis de la tarda, on presentarem boolino i Ade Cabo explicarà dos contes molt especials que, per descomptat, no us desvetllarem, haureu d'anar per descobrir el que us tenim preparat.

Des d'aquí volem agrair a la Biblioteca Xavier Benguerel i al Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil la seva col·laboració i el seu esforç per fer que tot això tiri endavant.

Que passeu un molt feliç Dia Internacional del Llibre Infantil!

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: dia internacional del llibre infantil, oepli, literatura infantil, contes, animació a la lectura, bibliotecas

Comentar post