Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Internacional del Llibre: llibres sobre llibres

Concursos y sorteos  · 

Dia Internacional del Llibre: llibres sobre llibres

 

A boolino ens movem entre llibres diàriament, ens endinsem en les paraules a cada segon, el nostre món gira al voltant de les històries i evidentment no podríem viure sense elles.

Intentem transmetre aquesta passió de la millor manera possible perquè pensem que naturalitzar la lectura, llegir amb devoció i descobrir noves històries és no només una cosa innata en l'ésser humà, sinó necessària. El llenguatge ens fa humans: som paraules, pel que no és d'estranyar que tendim a envoltar-nos d'elles, que anem a elles per explicar-nos i explicar el món en què vivim.

Encara que a boolino celebrem la lectura cada dia, avui és el Dia Internacional del Llibre i no podem més que sumar-nos a la celebració d'una de les activitats més importants, essencials i intrínsecament lligades a l'ésser humà que existeixen: la lectura.

Avui volem recomanar dos llibres que parlen de l'acte de llegir. Perquè maneres de llegir hi ha moltes, tan sols hem de trobar la que més s'ajusti a nosaltres. Esperem que us agradin.

El pequeño libro rojo, de Philippe Brasseur, editat per Océano Travesía.

libro-rojo

Autor: Philippe Brasseur // ISBN: 9786074003055

Per a què serveix un llibre? Per espantar mosques, per protegir-se del sol, per albirar llops ferotges, per eixugar-se la suor... O no?

Una divertida metàfora de com podem arribar de lluny amb un llibre. Aquesta caputxeta no té por, acompanyada del llibre que ha de portar a la seva àvia se sap fora de perill en tot moment, no hi ha res que la detingui amb el cap ple de lectures i un llibre entre les mans.

Dues històries paral·leles que avancen de manera contrària i, aparentment, sense relacionar-se: a l'esquerra, una mestra ratona es disposa a explicar un conte als seus alumnes ratolins, que saben perfectament com cal tenir cura d'un llibre perquè no es faci malbé, la posició correcta per llegir, la millor manera d'escoltar una història... A la dreta, una caputxeta astuta gràcies als llibres, als quals tracta amb naturalitat i sense convencionalismes, que sap molt bé com fer per arribar al seu destí.

Les il·lustracions són narratives, senzilles i divertides, Brasseur ens presenta a una caputxeta rodoneta i simpàtica, valenta i espontània. Una caputxeta sense prejudicis i disposada al que sigui per tal de salvar la seva àvia.

També és una bonica oda a la llibertat de prendre la tradició amb diversió i autonomia, modificant i canviant els contes clàssics explicats fins a la sacietat. Així com una aposta per l'espontaneïtat i la ingenuïtat infantil, en contra de les normes rígides que moltes vegades els adults imposem als nens i que dicten el que s'ha de fer en tot moment. Les històries i els llibres són per viure'ls, i com més els visquem, més lluny arribarem.

Un llibre, com tots els bons llibres, amb diferents lectures i adequat per a nens grans i petits.

Charlie Joe Jackson. Guia per no llegir de Tommy Greenwald, il·lustrat per J.P. Coovert i editat per Estrella Polar.

guia-per-no-llegir-d-en-charlie-joe-jackson-9788499327730

Autor: Tommy Greenwald // Il.lustrador: J.P. Coovert // ISBN: 9788499327730

Aquest és un llibre dirigit a nens a partir de 9 anys als quals no els agrada llegir. Exacte, es tracta d'una guia per evitar per tots els mitjans llegir qualsevol tipus d'història, conte o llibre. El espavilat protagonista ens dóna una sèrie de pautes per escapar a qualsevol acte relacionat amb la lectura.

Un llibre que, utilitzant la psicologia inversa i l'humor, aconsegueix, precisament, que el lector llegeixi i quedi atrapat en la història divertida d'un nen a qui no li agrada llegir. Una història amb la qual un nen que no és lector assidu gaudirà i en la qual es veurà reflectit.

Amb aquest tipus de llibres aconseguim naturalitzar la lectura i fer d'ella una cosa una mica menys seriosa; podem llegir o no, però si ho fem, com amb aquest llibre, potser passem una estona divertida i descobrim que no és ni tan avorrit ni tan solemne com moltes vegades ens ho pinten.

Feliç Dia del Llibre!

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie 

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: dia internacional del llibre, literatura infantil, explica-ho amb un conte, llibres infantils, contes

Comentar post