Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Internacional del Nen amb Càncer: llibres per a nens

Concursos y sorteos  · 

Dia Internacional del Nen amb Càncer: llibres per a nens

 

"Avui dia, 8 de cada 10 nens amb càncer poden curar-se si són tractats a unitats de referència especialitzades en càncer infantil." Afirma una de les parts del manifest del Dia Internacional del Nen amb Càncer. Avui és aquest dia i des de boolino no podem més que sumar-nos a aquest manifiest que aquest any gira al voltant de la importància del diagnòstic precoç. 

Cada any, el 15 de febrer, les associacions de pares de nens i nenes amb càncer dediquen aquest dia a recordar i conscienciar la societat sobre els problemes i les dificultats dels nens i nenes amb càncer i les seves famílies.

La lluita contra la malaltia és dura, i encara ho és més si a això li sumem els cars tractaments i els desplaçaments de les famílies als hospitals, és per això que cal que l'administració determini quins són aquests centres de referència perquè els nens siguin diagnosticats amb la major rapidesa possible perquè "El diagnòstic precoç... Marca la diferència"

És importantíssim que la malaltia es detecti com més aviat millor i que sigui tractada amb la màxima urgència. I és absolutament indispensable que el tractament es realitzi a un hospital públic amb una Unitat d'Oncologia Pediàtrica amb experiència i mitjans necessaris.

Una part fonamental d'això, és que la societat estigui conscienciada amb la malaltia, que sapiguem els problemes i dificultats pels quals passen les famílies i que entenguem que amb un diagnòstic precoç i un bon equipament mèdic, psicològic, educatiu... Les famílies poden sortir endavant.

Des de boolino volem aportar el nostre humil gra de sorra i recomanar alguns contes infantils que parlen sobre el càncer infantil.

El primer és Pídeme un deseo antes de dormir un recull de catorze narracions escrites per María José Díaz que relata les històries de 14 nens i nenes amb càncer i les seves famílies. Les històries estan acompanyades per les imatges d'un grup d'il·lustradors entre els quals es troben Paco Giménez, Miguel Calatayud, Antonio Ballesteros, Aitana Carrasco o Paco Roca, entre molts altres.

cover

Autora: María José Díaz // Il.lustrador: VVAA // ISBN: 9788493658281

Josep Carreras ha participat prologant el llibre: "María José Díaz aconsegueix que cadascuna de les històries transmeti, sense amagar la cruesa dels seus efectes, el poder de la il·lusió i l'amor com a eixos centrals de l'experiència de la malaltia, entesa com un procés de lluita i esperança, fins i tot quan el desenllaç és un adéu"

Els beneficis del llibre estan destinats a ASPANION (Associació de Pares de Nens amb Càncer de la Comunitat Valenciana).

També ens agradaria recomanar La gorra, de Joaquim Carbó, il·lustrat per Fina Rifà i editat per La Galera.

20080530-La gorra

Autor: Joaquim Carbó // Il.lustradora: Fina Rifà // ISBN: 9788424695187

La gorra és la història de la Caterina, una nena que torna a casa després de mesos a l'hospital superant una greu malaltia. La Caterina ha perdut els cabells degut al tractament i encara que té moltes ganes de tornar a casa i a l'escola, està una mica nerviosa. Però quan arribi a classe, els seus companys li estaran esperant amb una gran sorpresa.

Un conte infantil que parla de les seqüeles del càncer infantil i de la força i la il·lusió que els nens i nenes necessiten per tirar endavant.

El diagnòstic precoç marca la diferència. 


RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: dia internacional del nen amb càncer, contes infantils, càncer infantil, contes per a tractar enfermetats

Comentar post