Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Internacional per la Tolerància

Valores y emociones  · 

Dia Internacional per la Tolerància


Avui és el Dia Internacional per la Tolerància, un dia amb el qual es proposa fomentar el respecte, la cooperació i el diàleg entre diferents pobles i cultures.

Per la nostra part, creiem que per aconseguir tot això, és fonamental començar per un mateix i treballar pel respecte a les nostres persones més properes, des de companys de col·legi i amics, fins al veí, el fruiter, el llibreter o els nostres fills, pares o avis. I per això avui a boolino volem recomanar tot un seguit de fantàstics llibres que promouen i inciten la tolerància i el respecte. Esperem que us agradin

Corb

Corb és negre, negríssim, sense una mica de color, Corb es pregunta per què no pot ser més com els seus colorits companys... Com podria aconseguir una mica de color?

Us convidem a descobrir aquesta història de Leo Timmers que a través d'unes divertides il·lustracions plenes de detalls i de forts contrastos cromàtics i molt d'humor ens parla d'acceptació personal i social.

(Enllaç al llibre)

Autor: Leo Timmers // Editorial: Algar // ISBN: 9788498451658

Niña bonita  

Canviem les tornes a Niña bonita, la història d'un conill blanc meravellat per la bellesa d'una nena negra. El conill tractarà per tots els mitjans de ser negre com la nena, sense aconseguir-ho.

L'autora, Ana María Machado i la il·lustradora, Rosana Faría, a través d'un text de ritme constant i il·lustracions suaus tracten de mostrar la bellesa de la diversitat amb un to amable i natural.

(Enllaç al llibre)

Autor: Ana María Machado // Editorial: Ediciones Ekaré // ISBN: 9788493486341

L'Elmer  

L’Elmer és el famós elefant de colors de David Mckee que, tot i que els seus companys l’estimen tal com és, està fart de ser el diferent del ramat. L’Elmer decideix solucionar-ho i convertir-se en un elefant gris més, untant-se amb baies... Amb el seu nou color, passa desapercebut entre els seus companys que pensen que ha desaparegut... On estarà l’Elmer?

Una faula d'acceptació personal que amb un text senzill i il·lustracions grans, clares i alegres és perfecta per explicar-la i llegir-la amb nens de 3 a 6 anys.  (enllaç al llibre)

Autor: David Mckee // Editorial: Beascoa // ISBN: 9788448823283

L'abella de més

Divertidíssima història d'unes abelles que es tornen boges en descobrir que hi ha una intrusa al rusc; han detectar-la i tirar-la fora. En una assemblea i amb l'ajuda de l'abella reina entendran que no hi ha cap que sobri a la bresca.

Una història de convivència i tolerància que sota una aparença senzilla amaga un missatge de solidaritat sense caure en la lliçó moralitzant. Un conte amb un humor subtil tant en el text com en les il·lustracions, amb infinitat de detalls, a les que us recomanem prestar molta atenció. Un llibre original i divertit d'Andrés Pi Andreu i il·lustrat per Kim Amate, dirigit a nens de 7 a 8 anys per la subtilesa del text i les il·lustracions però també adequat per explicar als nens més petits. (enllaç al llibre)

Rosa Caramel 

És la història de Guillermina, una elefanta que per més que menja flors de colors no aconsegueix ser com les altres elefantes del seu ramat i com li exigeixen que sigui; de color rosa caramel. Guillermina és discriminada i apartada per no ser com les altres i encara que ella tracta d'encaixar, no ho aconsegueix.

Una història amb un clar missatge social que critica el sexisme i els rols femenins que s'exigeixen a les nenes des de petites per part de la societat. Tot un clàssic de la italiana Adela Turín, il·lustrat per Nella Bosnia i adequat per prelectors però també per a nens a partir de 5 anys per la força del missatge. (enllaç al llibre)

Ferdinando el toro  

En paral·lel al llibre anterior, tenim la història de Ferdinando, un toro diferent que preferia olorar flors i seure sota la seva alzina en comptes de lluitar i competir per ser el més fort.

De nou tot un clàssic de Munro Leaf que es porta reeditant més de 60 anys amb una crítica clara a la guerra i a la violència. Un text, en el seu moment reaccionari perquè animava a la desobediència i al pacifisme, que no ha envellit amb el pas dels anys i que resulta il·luminador encara després de més de 70 anys. No en va, està seleccionat per la Internationale Jugend Bibliothek com un dels 10 llibres clàssics a favor de la pau i la tolerància. (enllaç al llibre)

El secret d'en Lluís  

Finalment us volem recomanar El secret d’en Lluís una novetat de Corimbo que dóna la volta al conte d’Els tres porquets. En Lluís és un petit llop que comença en una escola per a porquets, tots li aparten perquè pensen que és dolent i que farà mala olor... En Lluís se sent sol i no sap què fer perquè l’acceptin.

Tendre conte de Mario Ramos que actualitza un conte clàssic per reflectir un missatge de tolerància i integració. (enllaç al llibre)

I vosaltres? Coneixeu algun llibre que fomenti la tolerància i el respecte que us agradi i vulgueu recomanar?

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: Dia internacional per la Tolerancia

Comentar post