Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Mundial de la Poesia

Queremos saber...  · 

Dia Mundial de la Poesia
Cercano es sólo lo interior; todo lo demás, lejano.

Y esto, lo interior, apretado y lleno de exceso

diariamente con todo, y totalmente indecible.

Rainer Maria Rilke - La isla

Per Andrea Pérez

Poesia com a origen, poesia com a quimera, com a il·lusió. Poesia com a coneixement irracional i racional, poesia com a principi, poesia com a fi.

Paraules per pensar-nos i pensar el món, per acostar-nos a ell, per intentar reconstruir un passat que no 10 1podem reconstruir, un futur que no podem sospitar i un present confús i complex. Paraules, malgrat tot, malgrat el temps.

Poesia com a resistència a la racionalitat sovint aboslutament irracional, poesia per imaginar l'inimaginable. Poesia per recordar, per tornar al món i a nosaltres mateixos. Per no oblidar, el passat d'altres, aquest mateix present i els futurs que no viurem.

Poesia com a resposta, poesia com a pregunta, com a solució i problema. Poesia com a dissolució del sentit únic que el món no té, poesia com a construcció.

Poesia per retorçar els sentits de les paraules, perquè potser no hi ha un sentit; poesia com a retorn. Quan la imaginació i la capacitat de sorprendre'ns van quedar relegades al calaix de l'il·lusori? Quantes vegades hem sentit que hem de  tornar al món? Què toquem de peus a terra?

Però, què hi ha més il·lusori i fictici que tractar de trobar una única raó, una única veritat, a un món que està molt lluny de ser unívoc? Què hi ha més allunyat del món, del que som, que perseguir un únic concepte per sobre de tot quan vivim en una realitat -per bé i per mal- tan embullada i complexa?

La poesia retorça els sentits perquè potser no hi ha cap. Perquè reivindicar la poesia no hauria de suscitar cursileria, evasió, romanticisme, infantilisme o allunyament del món. Poesia per imaginar l'imaginable, com a canvi, com a construcció, poesia per tornar al món.

Imatges: Étant Donnés, Marcel Duchamp i Nocturne in Black and Gold. The Falling Rocket, James McNeill Whistler.

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213 

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: dia mundial de la poesia, formant grans lectors, poesia, literatura, imaginació

Comentar post