Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Mundial de la Veu: contes i cançons de bressol

Concursos y sorteos  · 

Dia Mundial de la Veu: contes i cançons de bressol

 

La veu és l'eina més important per a la comunicació, és l'instrument indispensable de narradors, cantants, actors, pares i mares contistes... I sobretot, és essencial per al desenvolupament lingüístic i mental dels nens i nenes.

Per això avui a boolino ens sumem al Dia Mundial de la Veu. Perquè aquest any, a més, està enfocat en l'ateció de la veu de totes les persones que la fan servir com a eina de treball o artística, a aquelles professions, oficis i arts que viuen en i gràcies a la veu, és a dir, des de contacontes, actors, cantants... fins a mestres, professors...

També ens ofereixen recomanacions per tenir cura de la veu dels infants, com acostumar-los a beure aigua, baixar el soroll a la llar per no obligar a pujar el to, evitar exposar-los a factors que irriten la gola com tabac, pols...

Conèixer la nostra veu és conèixer-nos de manera més profunda. Us sorprendrà tot el que podeu fer amb la vostra veu si jugueu a modular-la o a entonar de maneres diferents, hi ha moltíssimes possibilitats. Avui volem recomanar-vos un parell de llibres infantils que giren al voltant de la veu, llegiu-los i sobretot, utilitzeu la veu per explicar-los i cantar-los!

Historietes de la veu de Clara del Ruste, il·lustrat per Joan Subirana "Subi" i editat per Bellaterra.

varios historietes de la veu cRv4

Autora: Clara del Ruste // Il·lustrador: Joan Subirana "Subi" // ISBN: 9788493588328

Historietes de la veu és un preciós conte amb CD en què tot té a veure amb la veu. La història permet descobrir els diferents estils i formats vocals i descobrir diferents cançons que han estat gravades especialment per al llibre.

Un llibre amb un clar vincle amb la tradició oral que no només afavoreix els llaços familiars sinó que promou l'interès per la música i desenvolupa la creativitat i la capacitat d'expressió. Animeu-vos a cantar de viva veu!

Duérmete niño: Antología de nanas d'Ana Serna Vara i Maria Menéndez-Ponte, editat per SM.

6869127421 6778f9a8bd

Autores: Ana Serna Vara i María Menéndez-Ponte // ISBN: 9788434888586

Aquest llibre per a pares és un recull de cançons de bressol pertanyents al folklore iberoamericà. Un llibre fantàstic per no oblidar i seguir cantant les cançons ancestrals que guarden la màgia de les veus de la nostra cultura.

El primer que reconeixen els nadons és la veu; el CD que acompanya aquest llibre us ajudarà a introduir els vostres fills en la literatura oral i en la música. El CD conté 32 cançons de bressol cantades perquè les gaudiu amb ells.

Esperem que us agradin.

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: dia mundial de la veu, literatura infantil, contes infantils, tradició oral, veu, cant, cançons de bressol

Comentar post