Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Dia Mundial del Medi Ambient: llibres i naturalesa

Concursos y sorteos  · 

Dia Mundial del Medi Ambient: llibres i naturalesa

Avui és el Dia Mundial del Medi Ambient i us volem recomanar una sèrie de llibres per a contribuir a salvar el planeta de les amenaces de l'ésser humà. Perquè el primer pas per a la prevenció és l'educació, si acostem als nens i nenes contes i llibres a través dels quals puguin conèixer el seu entorn natural estarem, al mateix temps, conscienciant-los perquè el cuidin i el preservin.

Perquè a tots ens agrada passejar pel bosc o al camp i observar la bellesa de la natura, ajudem a que no continuïn degradant-se boscos, rius, llacs i ecosistemes sencers a causa de la nostra deixadesa i abandonament. I sobretot, que aquesta consciència no sigui cosa d'un dia: commemoracions com les d'avui serveixen per a pensar sobre certs temes, però les nostres reflexions han d'allargar-se al llarg de l'any.

Us recomanem sortir al bosc o al camp i gaudir d'un bon llibre en família: envoltats d'arbres els llibres deixen un regust encara millor. Feliç Dia del Medi Ambient!

El jardí curiós de Peter Brown, editat per Takatuka.

a45718c3f5e95dfbc7c90ab38aafbdff

Autor: Peter Brown // ISBN: 9788492696246

La naturalesa pot obrir-se pas als llocs més inesperats, fins i tot en una ciutat plena de formigó i edificis. I si no, que ho diguin a en Liam, el protagonista d'aquest genial conte de Peter Brown que, un bon dia, decideix ajudar a créixer les plantes d'un jardí abandonat sense pensar en el que originaria.

Un llibre tendre, divertit, visualment increïble i senzill que ens parla amb innocent optimisme de la necessitat de col·laboració i civisme per a cuidar la naturalesa. La ciutat i les persones, poblades i envoltades de natura, poden canviar enormement.

¿Un mundo? Muchos mundos, de Gastón Hauviller i Roberto Gatti i editat per Oceà Travessia.

un mundo muchos mundos 500x334

Autor: Gastón Hauviller i Roberto Gatti // ISBN: 9786074007527

Un preciós llibre desplegable en el qual veurem el dia i la nit d'un esquirol i un mussol: els dos, sense saber-ho, comparteixen un món en el que hi ha, si ens hi fixem, molts altres móns.

Un llibre sense text, amb il·lustracions narratives, clàssiques i en colors càlids que ens van ensenyant el que viuen els protagonistes al llarg del dia i la nit i ens apropa a l'ambient rural i natural.

El detall del petit rellotge que va marcant les hores del dia és perfecte per a aprendre a relacionar les hores amb els moments del dia.

El gran libro del árbol y del bosque de René Mettler, editat per Juventud.

3939

Autor: René Mettler // ISBN: 9788426139399

Un llibre de coneixements per a nens a partir de 7 anys molt complet i vistós. De gran format, El gran libro del árbol y del bosque és una mena d'atles il·lustrat dels arbres amb el qual aprendran des de l'anatomia de l'arbre, la circulació de la saba, els diferents tipus d'arbres o la destrucció dels boscos tropicals, entre moltíssimes altres coses.

Aquest no és un llibre de coneixements habitual: ens trobem davant d'un llibre molt cuidat, que ens presenta la informació justa i precisa combinada amb il·lustracions i fotografies de gran format per a passar hores descobrint la natura.

RHM 230x50 1305 v03 Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: dia mundial del medi ambient, literatura infantil, i.lustració infantil, llibres i natura

Comentar post