Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Drawing Stories, una exposició per descobrir l'art de la il·lustració infantil contemporània

Concursos y sorteos  · 

Drawing Stories, una exposició per descobrir l'art de la il·lustració infantil contemporània

Por Marta Ardite

Per Marta Ardite, d'Ilustrarium.

Sovint s'ha dit que els llibres il·lustrats són "la primera galeria d'art dels nens". I això és ben cert, si tenim en compte l'enorme riquesa estilística i gran qualitat artística que ens ofereixen molts dels àlbums infantils de les darreres dècades. És en aquest gènere literari, i alhora artístic, on creadors contemporanis d'arreu del món estan realitzant propostes estètiques de gran bellesa i originalitat que, tot i que en un principi van destinades als infants, són capaces d'emocionar a públics de totes les edats.

Això és precisament el que l'exposició "Drawing Stories" vol posar de manifest, apropant a tots els públics alguns dels millors treballs artístics d'aquesta disciplina. El projecte ha estat realitzat i produït per Ilustrarium, una galeria d'art especialitzada en il·lustració contemporània que representa a alguns dels millors artistes en aquesta disciplina de l'estat espanyol. I en aquest cas ho presenta amb un muntatge especialment dissenyat per a nens i nenes, dissenyat en col·laboració amb el grup d'alumnes del Màster en Disseny d'Espais i Exposicions de la UPC.

L'exposició presenta una acurada selecció d'obres de reconeguts artistes com Javier Zabala, Mariona Cabassa, Alicia Varela, Javier Sáez Castán, MO Gutiérrez Serna, entre d'altres. Una experiència on grans i petits podran gaudir de les il·lustracions d'alguns dels millors àlbums il·lustrats publicats en els darrers anys com són "El pájaro enjaulado" (Edelvives), "Palabras" (Kalandraka), "Animalari del Prof. Revillod" (FCE), "Inés Azul" (Thule), "El pájaro enjaulado" (Edelvives), "La invasión marciana" (A buen paso), "El arenque rojo" (SM), etc.

Es tracta doncs d'una exposició artística que vol fugir dels models més convencionals, amb la finalitat de provocar una experiència estètica més complerta a través de la lectura dels àlbums i la contemplació de les seves magnífiques il·lustracions en un mateix espai.

Drawing Stories

L'exposició es podrà visitar fins el 24 d'abril a la galeria Pou d'Art de Sant Cugat i posteriorment a la seu física que Ilustrarium obrirá a Granollers el proper mes de maig. Igualment les obres estaran permanentment disponibles al web: www.ilustrarium.com.

Fotos d'Amanda Bernal de TOT Sant Cugat.

Il.lustracions d'El arenque rojo d'Alicia Varela i El pájaro enjaulado de Javier Zabala.

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: créixer llegint, art, il.lustració infantil

Comentar post