Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

ebooks i apps per a nens III

Aprendemos...  · 

ebooks i apps per a nens III

Existeixen molts tipus de llibres, des de l’àlbum il·lustrat i els contes tradicionals, fins als llibres joc, els d'activitats o pedagògics. També, davant d'això, hi ha posicions per a tots els gustos: si es tracta o no de literatura, il·lustració, eina educativa, joc... Sigui com sigui i dins la varietat, és innegable que tenim propostes de qualitat, d'igual manera que si parlem d'ebooks i apps.

Avui a boolino volem parlar-vos de les diferències entre tots dos.

Un ebook en el sentit estricte, és un llibre digitalitzat, és a dir, un text virtual, amb o sense imatges, pensat per llegir-se en diferents e-readers (lector de llibres electrònics). Estan dissenyats per poder-se llegir en qualsevol lector, és a dir, que no estan subjectes a un únic dispositiu de destinació, una de les diferències essencials pel que fa a les apps.

Les apps, en canvi, són programes o aplicacions que requereixen de la interacció activa, molt més dinàmiques i dissenyades per funcionar en dispositius mòbils -smartphones i tablets-. A més, com hem dit, estan subjectes a un dispositiu de destinació, és a dir, pensades perquè només puguin utilitzar-se en determinades plataformes.

És important saber diferenciar-los per saber el que podem esperar de cadascun i el que estem comprant. Com a exemple de cadascun, volem parlar-vos de dues propostes molt interessants, com ja venim fent en anteriors entregues.

la-foto-3.480x480-75La primera d'elles és la que ens ofereix Cream ebooks, una nova empresa que edita tant llibres digitals, com llibres digitals enriquits (amb continguts extra interactius) en anglès i castellà. Compten també amb un editor en línia de llibres digitals: byeink.

Per ara, tenen diferents títols que podeu consultar a la seva web. A boolino volem recomanar-vos especialment Tita, la planta maldita de Poly Bernatene i Paula Fernández. D'una banda disposem de la versió ebook, que es pot llegir en qualsevol lector de llibres digitals, i per altra, el format llibre enriquit, disponible per iPad, iPhone o iPod touch.

El llibre digital enriquit, que inclou narració, animació i funció karaoke, ens explica la història en vers d'una planta carnívora molt coqueta amb una fam insaciable. Els versos donen una agilitat i musicalitat al text que al costat de les acolorides il·lustracions i els extres creen un llibre divertit i sorneguer. Disposem de la versió en anglès i en castellà.

Com diem, es tracta d'un ebook enriquit, és a dir, interactiu, per això, aneu amb compte quan passeu les pàgines... Les plantes carnívores ho noten i poden donar-vos una bona mossegada!

mzl.kfsdxrvp.480x480-75A continuació volem recomanar una app que ve de mà de Sanoen i Imaginarium. De gran seré...  una aplicació que apropa els nens diferents professions (cuiner, cantant, emprenedora ...) en forma d'il·lustracions amb un toc naïf. Una app que integra sis idiomes diferents (català, espanyol, anglès, francès, xinès i alemany) per practicar vocabulari en altres llengües i amb cinc modes d'ús adaptats per a cada edat.

Es tracta d'una eina educativa interactiva molt atractiva que treballa la lecto-escriptura de manera senzilla, a més és útil per enriquir el lèxic dels nens. I el més important (això ho sabem de primera mà), als nens els encanta!

Esperem que us agradin les nostres recomanacions tant com a nosaltres.

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: ebooks, apps, literatura infantil, apps, ebooks i més coses, llibres infantils, cream ebooks, imaginarium, sanoen, de mayor seré, tita la planta maldita

Comentar post