Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Editorial Cuento de Luz

Valores y emociones  · 

Editorial Cuento de Luz

Esperem que hagueu passat unes bones festes, que hagueu regalat molts llibres i explicat molts contes. L'activitat a boolino no para i avui us volem recomanar una editorial molt especial: Cuento de luz. Us expliquem què té de particular.

Cuento de Luz porten més de dos anys treballant i una trentena de llibres publicats. La seva fundadora, Ana Eulate, ha aconseguit el seu somni, crear un editorial amb un missatge clar: el foment de valors universals com la pau, el respecte, la integració, la diversitat cultural o l'ecologia. Tot això amb el suport, per descomptat, de la qualitat literària i amb una visió universal.

La recepció ha estat tan bona dins i fora d'Espanya, que compten ja amb 14 premis, un dels últims, atorgat pels prestigiosos premis nord-americans 2012 Moonbeam Childrens Book Awards: Medalla d'Or al millor il · lustrador per al gadità Enrique Quevedo, pel llibre The Great Magician Of The World (El gran mago del mundo), que des de boolino us recomanem encaridament.

el-gran-mago-del-mundo-p-79670

Autor: Fran Nuño // Il.lustrador: Enrique Quevedo // ISBN: 9788415241751

Ana Eulate sempre va tenir clar que amb els llibres que publiqués, volia traspassar fronteres, geogràfiques, polítiques, socials i culturals, és per això que la visió de Cuento de Luz és absolutament global: editen els contes en castellà i en anglès i es venen als Estats Units, Puerto Rico, Canadà, Hispanoamèrica i Espanya.

I encara més, des de Cuento de Luz, han destinat els beneficis íntegres de dos dels seus llibres, escrits per la mateixa Ana Eulate, Bonita es la vida i El cielo de Afganistán (que vam recomanar a boolino fa uns dies amb motiu del Dia dels Drets Humans) a projectes d'escolarització i nutrició a Kenya i Afganistan. A més s'han distribuït de manera gratuïta els contes en ambdós països.

La mateixa Ana va viatjar fins els dos països per donar suport de manera directa als projectes solidaris portats a terme per la Fundaci

ó Cometa i la Fundació Vipekia. D'aquests viatges explica que algunes de les coses que més impacte li van produir van ser "La força i la valentia de les seves dones, el somriure i generositat d'un poble que no té tantes coses i l'emoció d'un nen al rebre el seu primer conte (...) conèixer un país amb una naturalesa increïble i que somia amb que s'estableixi de manera duradora la pau. "

Com veieu, l'objectiu de Cuento de Luz, és no només publicar contes especials, amb bons textos i il·lustracions cuidades, sinó que tenen una filosofia clara (avalada per tots els que treballen perquè el projecte tiri endavant, i que són gent de llocs tan diferents com Espanya, Alemanya, Polònia, Finlàndia, Argentina, Colòmbia, Estats Units, Cuba, Xina i Corea) i un compromís social que els guia en la seva tasca.

No és d'estranyar que, segons El País, siguin el segon segell infantil (darrere de Disney) amb més seguidors a Facebook, encara que per a la seva fundadora, el més important no és la quantitat sinó la qualitat. Des de boolino ho subscrivim. Perquè no estem parlant de llibres centrats únicament en la transmissió de valors, sense forma ni pes artístic, allò que publiquen a Cuento de Luz, és literatura i il·lustració infantil de qualitat. Busquen una literatura que "estimuli la reflexió" i que "il·lumini, no que s'adormen”.

Cuento de Luz és un projecte valent, compromès i amb una aposta clara, i des de boolino no podem més que estar agraïts per editorials com aquesta, diferents, arriscades, que aporten una nova llum al panorama literari infantil.

Imatge presa de www.cuentodeluz.com/ 

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: editorials, contes infantils, àlbum il.lustrat, cuento de luz, el gran mago del mundo, bonita es la vida, el cielo de afganistán

Comentar post