Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

El pequeño Rey de Javier Sáez Castán

Valores y emociones  · 

El pequeño Rey de Javier Sáez Castán

Avui volem parlar d'un gran il·lustrador nacional i el seu petit rei. Ell és Javier Sáez Castán i la col·lecció de la qual us parlem és El Pequeño Rey editada per Ekaré.

Tres àlbums il·lustrats acurats en detall tant per l'autor com per l'editorial, amb Irene Savino com a directora d'art i disseny. Una enquadernació que emula antigues cobertes amb lloms vermells de tela i il·lustracions emmarcades en un cercle que imita al gravat.

Sáez Castán dedica el seu temps a crear llibres i a explicar com els va idear mitjançant tallers i conferències. L'art d'explicar històries amb imatges és una disciplina que controla a la perfecció i que ens fa arribar mitjançant àlbums com el Animalario Universal del Profesor Revillod (millor llibre il·lustrat a la Fira Internacional del Llibre Infantil i Juvenil de Mèxic 2004) o La merienda del señor Verde (seleccionat per la Internationale Jugendbibliothek de Munic per l'exposició The White Ravens, juntament amb Los tres erizos).

A El Pequeño Rey, ens trobem amb un ésser estrany i una mica estrafolari -que per moments recorda a Humpty Dumpty- però molt divertit amb el qual, malgrat tot, ens sentirem reflectits en molts moments.

L'estructura de les tres històries són similars, als tres llibres, alguna situació desencadena la sortida del Rei a la recerca de súbdits que l'ajudin, -uns petits i tendres bitxets- i encara que de vegades serà dur amb ells, sempre acabarà per passar-ho bé i divertir-se.
Castán

Una col·lecció estranya i divertida, amb un protagonista suggerent amb una innocència desbordant i la lògica aclaparadora d'un nen. Cada situació és un joc, una oda a l'espontaneïtat i a la despreocupació.

Les fantàstiques il·lustracions són plenes de referències iròniques i divertides. Per exemple, al primer dels llibres podem descobrir com gràcies a una lupa rodona -com el marc de les il·lustracions- troba al primer bitxet que està llegint La Guerra de les Gàl·lies. O en el segon, en el qual el sonall va canviant d'aparença i grandària, convertint-se en una batuta, en un paraigua... O el detall de la caixa en la qual transporta als animalons que porta per títol: Borax. Insect powder. Us convidem a que us fixeu en els detalls de l'últim llibre, com les marques de la farina i la melassa i les seves misterioses transformacions...

El primer títol que es va publicar va ser El Pequeño Rey. General de Infantería (2009), en què el protagonista descobreix que els seus soldats de joguina estan trencats i decideix sortir a la recerca de substituts per emprendre una batalla i lluitar. Tres curiosos animalons que es trobarà pel camí formaran el seu exèrcit. No obstant això el seu exèrcit no és molt valent i sempre acaba tirant-se enrere amb qualsevol excusa... Una vaca que, des-de lluny, sembla inofensiva els torna el valor i decideixen fer-la fora d'allà, però a mesura que es van acostant la vaca és cada vegada més gran, com sortirà d'aquesta l'exèrcit del Petit Rei?

el pequeno rey

Autor: Javier Sáez Castán // ISBN: 9788493650483

El segon va ser El Pequeño Rey. Director de orquesta (2010). El protagonista no pot dormir... La música del seu sonall li dóna una idea; muntarà una orquestra. El Petit Rei sortirà a la recerca dels membres de l'orquestra i els mateixos animalons curiosos estaran encantats de tocar en el seu concert. Al final, cansat de la música tractarà de fer-los parar a crits, però amb tant soroll no aconsegueixen escoltar-lo. El Petit Rei està desesperat i té son, però, un moment, per alguna cosa és el director d'orquestra!

978-84-936843-8-9 g

Autor: Javier Sáez Castán // ISBN: 9788493684389

I la novetat, El Pequeño Rey. Maestro repostero (2013). El Petit Rei està cansat del mateix berenar de sempre i decideix fer de cuiner i buscar els seus ajudants, que no seran altres que les seves estimades bestioles. Un divertidíssim conte on els animalons passaran d'ajudants, a ingredients i finalment a comensals.

el-pequeno-rey-maestro-repostero-9788493913878 1

Autor: Javier Sáez Castán // ISBN: 9788493913878

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: javier sáez castán, el pequeño rey, ekaré, maestro repostero, general de infantería, director de orquesta

Comentar post