Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

El valor pedagògic de les xarxes socials

Queremos saber...  · 

El valor pedagògic de les xarxes socialsEn plena era del coneixement, les noves tecnologies de l’aprenentatge han desenvolupat una gran varietat de suports i plataformes en benefici de l’educació, la participació i el foment de la lectura. Han dissenyat un canvi d’escenari que facilita la comunicació i la fa més expansiva. Amb el temps, el que en un principi semblava una adversitat, ha esdevingut en una aliança imprescindible que permet ampliar les possibilitats i obrir horitzons fins fa poc impensables.

La preocupació de les famílies pel que fa als hàbits de lectura dels infants, així com la dels gremis professionals que treballen a l’entorn del llibre i la lectura, evidencien la necessitat de l’existència d’una xarxa social temàtica que faciliti l’accés i la interrelació entre l’ampli espectre educatiu i sociocultural que mou el segment de la literatura infantil.

Les xarxes socials són una de les plataformes més atractives i utilitzades en la interacció virtual gràcies a les àmplies possibilitats que ens ofereixen en la comunicació quotidiana i professional. Els estudis més recents apunten una tendència creixent a formar part de no només una sinó diverses xarxes alhora, ja que qualsevol àmbit temàtic compta ja amb el seu espai social virtual. L’especialització permet aprofundir i garantir un aprenentatge de qualitat en allò que realment interessa a l’usuari, ja que no es dispersa l’objectiu que es segueix entre la multitud de continguts inconnexos que trobem a les xarxes socials més esteses.

Aquelles persones interessades per l’educació dels seus fills, alumnes, usuaris, clients i fins i tot pel seu propi enriquiment, ara tenen la possibilitat de generar un perfil per formar part d’una comunitat virtual en la qual és possible enriquir-se a partir d’un recurs constructiu i una estratègia imprescindible per a l’òptim desenvolupament personal: la literatura infantil.

La petjada que deixa la literatura infantil en un adult la percebem en alguns dels valors positius que ens acompanyen des de la infantesa i que transmetem donant exemple als més petits. Precisament, els valors pedagògics desitjats que es basen en compartir i cooperar són aquells que distingeixen i acrediten la lògica i la funció de les xarxes socials. La necessitat substancial de l’existència d’una comunitat virtual especialitzada en literatura infantil ara ja és una realitat. Amb boolino sorgeix la possibilitat que les famílies i els professionals seguim creixent en qualitat gràcies a les obres compartides que enfortiran la imaginació i ajudaran a entendre la realitat des d’una perspectiva més amable i creativa.

Gerard Corriols, pedagog

También te puede interesar:

Comentar post