Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

En Jacob Dos-Dos en Jacob Dos-Dos

Valores y emociones  · 

En Jacob Dos-Dos en Jacob Dos-Dos

 

Penseu que ens hem equivocat repetint el títol? No, no, només hem copiat la forma de parlar del protagonista de la col·lecció que avui us volem recomanar.

Us presentem a un nen molt simpàtic i particular, es diu en Jacob Dos-Dos i us assegurem que les seves aventures us sorprendran i us faran riure. Les seves històries són molt conegudes fora del nostre país i gràcies a l'editorial Castellnou ara també les coneixerem nosaltres.

En Jacob Dos-Dos és un nen que té "dos més dos més dos anys". També té "dues orelles i dos ulls i dos braços i dos peus i dues sabates". En Jacob Dos-Dos ha de repetir tot dues vegades perquè amb tanta gent a casa i tant tràfec, ningú l'escolta el primer cop.

Uns llibres divertidíssims, plens de fantasia i aventures, amb un text ràpid i àgil i un personatge captivador, proper i enginyós.

"El 1975, Mordecai Richler, un dels grans autors de la literatura canadenca, va publicar En Jacob Dos-Dos i Ullal Encaputxat. Aquesta novel·la va captivar la crítica i els petits lectors i l'autor va escriure dues seqüeles: En Jacob Dos-Dos i el dinosaure, el 1987, i El primer cas d'espionatge d’en Jacobo Dos-Dos, el 1995."

Castellnou publica ara, per primera vegada en català, el primer llibre de la col·lecció, En Jacob Dos-Dos i Ullal Encaputxat i En Jacob Dos-Dos a alta mar, aquest últim escrit per Cary Fagan, continuador de la col·lecció després de la mort de Richler. Les il·lustracions són del serbi establert a Canadà, Dusan Petricic, molt conegut per les seves caricatures en premsa.

"Richler va inventar les històries per divertir els seus fills, els noms són els mateixos que els dels personatges. Molts l'han comparat amb Roald Dahl."

L'editorial els recomana a partir de set anys, però pel tipus de lletra pot ser que estigui dirigida a lectors amb un o dos anys més. Encara que com sempre, tot depèn del nen, de les seves preferències i nivells.

En Jacob Dos-Dos i Ullal Encaputxat el petit protagonista després que ningú li vulgui per jugar, aconsegueix que la seva mare li deixi anar a fer un encàrrec, però per culpa d'una broma del botiguer, en Jacob s'espantarà i començarà una sèrie de aventures que dubtarem si passen realment o no: "Una història que juga amb els dos plans de la realitat i el somni, que pot confondre a alguns lectors però que no deixarà impassible a ningú."

en-jacob-dos-dos-i-l-ullal-encaputxat-9788489625778

Autor: Mordecai Richler // Il.lustrador: Dusan Petricic // ISBN: 9788489625778

El segon llibre editat per Castellnou, En Jacob Dos-Dos a alta mar ens explica una història que transcorre a un vaixell i que tracta les injustícies. Hi trobarem pirates i també descobrirem moltes sorpreses.

697f20107dc792ab35d240e1f81e67af

Autor: Cary Fagan // Il.lustrador: Dusan Petricic // ISBN: 9788489625761

"En general, la col·lecció i els seus protagonistes tracten el tema de les pors dels nens, de les relacions entre els germans i també amb els adults que, de vegades, no són molt considerats amb els més petits. El personatge se'ns presenta d'una manera molt simpàtica i en ell sempre veiem el punt de vista ingenu d'un nen i també la seva gran imaginació."

També podeu descobrir les sèries de dibuixos animats que ja s'han fet d'aquest personatge: 

Informació i imatges preses de http://jacobodosdos.wordpress.com/

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: jacobo dos-dos, quin llibre escullo avui, castellnou, En Jacob Dos-Dos i Ullal Encaputxat, En Jacob Dos-Dos a alta mar, llibres infantils, contes infantils

Comentar post