Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

En record de la Glòria Fuertes

Jóvenes lectores  · 

En record de la Glòria Fuertes

 

Per en Jaime Janer de Miguel.

Gloria Fuertes. 28 de Juliol de 1917 – 27 de novembre de 1998

Recordant la Glòria Fuertes, ella va marxar un 27 de novembre de 1998 per estar a l'altra banda amb els seus, i deixar d'estar sola d'una punyetera vegada.

En la seva autobiografia Gloria Fuertes diu: “Gloria Fuertes nació en Madrid a los dos días de edad”.

Va ser amiga del gran geni Gila i de l'humor surrealista, els de la nostra generació dels baby boom la recordem a: "Un globos, dos globos, tres globos" i "La cometa blanca", programes infantils de TVE dels 70, aquells nens són els pares d'avui en dia, crec que tenim el deure de llegir Gloria Fuertes als nostres fills.

Seguint amb la seva autobiografia és molt probable que els seus tres anys d'edat ja sabés llegir, encara que això ho deixo per a la seva llegenda urbana.
 
Escanyolida i malalta als seus nou anys la va agafar un carro i més tard la guerra, després va morir la seva mare: “se fue cuando más falta me hacía”.

Més tard va començar amb els seus amors, però com ella deia: “no digo nombres”.

M'agrada quan diu: “Quise ir a la guerra, para pararla, pero me detuvieron a mitad del camino”.

Explica que va treballar en una oficina, com si fos ximple, “pero Dios y el botones saben que no lo soy”.

Escrivia a les nits com la majoria dels grans, fumant sense parar per la seva inspiració, passejava pel camp igual que el gran Delibes, estava sola, ella deia: “Todos los míos han muerto hace años, y estoy más sola que yo misma”.

Em quedo amb el final de la seva autobiografia: “Y quiero comprarme a plazos una flor natural como las que dan a Pemán algunas veces”.

Existeix un Proyecto Colaborativo Libro Virtual Gloria Fuertes, espero que no quedi només en una idea i que, amb el temps, la seva obra estigui a l'abast de tothom en apps animades als nostres dispositius de lectura, llenço aquesta idea...

Més informació a: Fundación Gloria Fuertes

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: Gloria Fuertes, amiga de los niños, aniversario de la muerte de gloria fuertes, autobiografia de gloria fuertes, la cometa blanca

Comentar post

Ana Maria

Gloria Fuertes era una escriptora magnífica que escrivia d'una forma molt divertida i que tots els que ens vam criar amb les seues històries, refranys etc hem tingut una bona mestra de la literatura. Gràcies pels teus escrits.