Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Avui, les estacions i el pas del temps: llibres i joguines

Valores y emociones  · 

Avui, les estacions i el pas del temps: llibres i joguines

L'estiu ja és aquí! Els canvis de temps són perfectes per a conèixer les diferències entre les estacions i aprendre-les de manera fàcil. Avui volem recomanar-vos una fantàstica joguina didàctica per a aprendre els dies i els mesos i una preciosa col·lecció de Rotraut Susanne Berner pensada al voltant de les quatre estacions. Us garantim que amb les nostres recomanacions aprendre els dies, els mesos i les estacions serà bufar i fer ampolles, i sobretot, molt divertit.

La joguina que hem descobert i que us volem recomanar és El meu primer calendari i ve d’Stoks Didactic.

Aquest acolorit calendari de tela és perfecte per introduir l'aprenentatge dels dies de la setmana, les estacions i el temps de manera divertida i senzilla. Podeu penjar el calendari a la paret i convidar el nen o nena a que, per si mateix, vagi movent les diferents peces de tela a mesura que vagin passant els dies i els mesos.

Al començament necessitarà una mica d'ajuda, però poc a poc anirà coneixent les diferents estacions, el temps i, fins i tot, el mes del seu aniversari! El calendari inclou un espai per a marcar el temps que fa i un termòmetre il·lustrat per a saber la roba que ens hem de posar si plou, fa sol o neva.

Si al costat d'aquesta activitat diària, acosteu la lectura de bons llibres, l'experiència no només serà molt més fàcil sinó que a més serà divertida.

Una col·lecció perfecta per a apropar les diferents estacions a través d'unes il·lustracions de luxe és la de Rotraut Susanne Berner editada per Anaya.

El llibre que millor s'adequa a aquesta època de l'any és El libro del verano, però disposem dels corresponents a les quatre estacions: El libro del otoño, El libro del invierno i El libro de la primavera.

Autora: Rotraut Susanne Berner // ISBN: 9788466752121

Es tracta de llibres sense text, amb grans il·lustracions narratives a doble pàgina que reflecteixen quantitats de situacions, personatges i objectes relacionats amb les diferents èpoques de l'any.

Són llibres perfectes per a pre-lectors i primers lectors que comencen a familiaritzar-se amb la lectura. Les il·lustracions acolorides i clàssiques són plenes de detalls en els quals podreu aturar-vos durant hores, inventant les històries dels diferents personatges i descobrint nous objectes.

Segons l'edat de cada nen, podeu enfocar el llibre d'una o altra manera: d'una manera més senzilla, descobrint i relacionant diferents objectes amb l'estació de l'any, o una mica més complicada, intentant descriure els escenaris i situacions que trobem al llarg de les pàgines del llibre.

Una lectura molt interessant consisteix a seguir el recorregut d'un mateix personatge al llarg de les pàgines del llibre, gràcies a que no hi ha una narració textual tancada, podem centrar-nos en les diferents històries que la il·lustradora ens explica a través dels dibuixos i imaginar les històries i els gustos de les persones que hi apareixen. Llibres amb una gran amplitud de lectures que donen moltíssim de joc.

Esperem que gaudiu amb la col·lecció i el calendari de tela i que aconseguiu fer de l'aprenentatge de les estacions i el temps un joc divertidíssim.

RHM 230x50 1305 v03 Salamandra 5-3 230 X 50 0213 junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: quin llibre escullo avui, el pas del temps, calendari, lectura infantil, il.lustració infantil

Comentar post