Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Experiència boolino

Queremos saber...  · 

Experiència boolino

Avui volem parlar-vos d'una cosa que ens fa molta il·lusió i ens anima a seguir esforçant-nos per fomentar la lectura. Al Col·legi Públic Virgen de la Cabeza a Motril, Granada, estan fent un preciós ús dels punts de llibre amb les deu idees boolino que distribuïm gratuïtament per col·legis, biblioteques... Us ho expliquem.

Francisco Javier Siles, tutor de 2n de primària, ens ha explicat les activitats que estan desenvolupant al voltant dels punts de llibre i el seu esforç per aconseguir que els nens i nenes llegeixin més i millor.

KidsReadingFrancisco Javier ens explica que a cada tutor se li ha lliurat un lot amb els deu consells boolino i tres lots per repartir entre els seus alumnes. Cada tutor treballa les deu idees i inventa una forma de repartir els punts de llibre entre els seus alumnes.

També als pares se'ls ha lliurat una notificació perquè sàpiguen el que s'està treballant a classe i d'aquesta manera reforcen també a casa -per exemple, entrant a boolino i fent ús de la biblioteca amb els seus fills, donant idees de foment de lectura, recomanant llibres... - el que s'està treballant a classe.

Concretament, Francisco Javier porta un bloc sobre tot el que fa a classe amb els seus alumnes -una idea que ens sembla estupenda- i ha creat una etiqueta boolino en la qual va enllaçant tot allò relacionat amb l'experiència boolino.

Ell ho ha fet en forma de joc: ha optat per sortejar cada quinze dies alguns punts de llibre entre els alumnes que hagin llegit llibres durant aquest període. El tutor porta un control de tots els llibres que els i les alumnes treuen de la biblioteca del centre, de manera que per cada llibre llegit i la seva corresponent fitxa de lectura, obtenen una participació per al sorteig, així, com més llibres llegeixin, més possibilitats tenen de guanyar!

Francisco Javier ens explica que així motiva a llegir als alumnes i fins i tot aquells que encara no llegien molt, s'estan animant a treure més llibres de la biblioteca. I és que a més del sorteig, llegeixen tots junts el consell i veuen el vídeo que l'acompanya.

Ens encanta el gran profit que Francisco Javier i els seus alumnes estan traient de les deu idees boolino: és amb aquest tipus de coses quan el nostre treball cobra veritablement sentit. Com han fet ells, us animem a tots a que ens expliqueu les vostres experiències.

Compartim idees i fem, entre tots, millors lectors!

Links d'interès: http://segundocaprende.blogspot.com/search/label/Boolino

Imatge presa de www.hipmamasplace.com

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: experiència boolino, foment de la lectura infantil, contes, llibres infantils, educació, animació lectora

Comentar post