Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Fraga Cuenta: contes i narració oral per a tots els públics

Concursos y sorteos  · 

Fraga Cuenta: contes i narració oral per a tots els públics

Recordeu fa uns dies, quan us parlàvem de la importància de la tradició oral? Doncs avui estem d'enhorabona! Han nascut unes noves jornades que giren al voltant de la narració i la reivindicació del conte tradicional: el Fraga Cuenta.

Us expliquem de què es tracta.

Al fronterer poble de Fraga (entre Aragó i Catalunya) tindran lloc de l'1 al 9 de febrer unes jornades de literatura dedicades als contes i a la il·lustració infantil. Aquest festival neix amb un clar punt de partida: la reivindicació dels contes tradicionals. I qui són els responsables que aquesta literària criatura hagi per fi vist la llum? L'Ajuntament de Fraga i l'editorial La Fragatina d'una banda, i de l'altra, la gran demanda de narració oral que existeix a la ciutat.

fraga

Un certamen que permet centrar totes les mirades en la literatura i que, a més de ser una fantàstica plataforma de promoció de la literatura infantil i juvenil, crea un lloc on poder reflexionar sobre la importància de la cultura i les tradicions pròpies, les que antigament passaven de generació en generació a través de la veu.

En la programació matinal s'han organitzat sessions de contacontes i ponències de caràcter professional, a càrrec de Pep Bruno (que participa també en l'organització del festival), Pablo Albo i Cristina Verbena a les quals podran assistir professors i qualsevol personada interessada en la narració oral com a recurs educatiu.

A la tarda, les sessions de contacontes, tallers d'il·lustració, trobades amb autors i il·lustradors (com l’Aitana Carrasco entre altres) seran obertes al públic. A la programació podrem trobar tant tallers i contacontes dirigits a nens com sessions de narració oral per a adults a la nit. Podeu consultar la programació completa a la seva pàgina web.

pep2

Els espais i llocs on es duran a terme les activitats estaran repartits per tota la ciutat, és a dir, tota Fraga estarà inundada de literatura oral durant una setmana. I encara hi ha més: s'han convocat dos concursos de literatura i il·lustració per a nens i joves "Cuentos que cuentan" i "Imágenes que cuentan", tots aquells que vulguin participar poden consultar les bases dels concursos aquí

Des de boolino estem molt contents que hagi cada vegada més iniciatives d'aquest tipus i esperem que aquesta sigui la primera de moltes, moltes edicions.

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: fraga cuenta, tradició oral, literatura oral, contes infantiles, contes tradicionales, il.lustració infantil, certamen de literatura infantil

Comentar post