Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Gelosia infantil

Queremos saber...  · 

Gelosia infantil

No és estrany que un nen senti gelosia pel seu germà o germana, sobretot si aquest acaba de néixer. És una emoció natural del nen, que neix de la necessitat d'exclusivitat, protagonisme i atenció per part de vosaltres. Encara que és un sentiment que no podem evitar, si podem treballar perquè disminueixi o es visqui de manera menys conflictiva. Avui a boolino volem parlar-vos d'gelosia infantil.

És aconsellable parlar al nen del nou germanet o germaneta abans que aquest neixi, de manera que comenci a entendre que la seva rutina serà modificada. Hem d’explicar-li que el nadó no sabrà fer res i que us servirà de molt la seva ajuda. Perquè ho entengui millor podeu ensenyar-li vídeos i fotografies de quan ell era petit, així el primogènit no sentirà que un nou membre de la família ha ocupat el seu lloc ni veurà com perillen els privilegis que rep dels seus pares. El més important és que entenguin que l'arribada d'un nou nadó a la família és una cosa positiva per a tots, que tota la família ha de contribuir i ajudar.

Donar les gràcies quan us ajudi i dir-li que esteu orgullosos d'ell per tenir cura del seu germà és molt important. Tampoc ens hem d'oblidar de dedicar-li una part del dia, atorgant-li un moment especial sense el nadó davant.

També hi podem explicar la situació d'una forma entretinguda llegint. Hi ha llibres infantils que reflecteixen aquesta gelosia que aflora en la ment del nen. A continuació proposem alguns d'ells perquè allunyeu els temors dels vostres fills:

9788489804548 1

Autora: Jutta Treiber // Il.lustradora: Birgit Antoni // ISBN: 9788489804548

El primer llibre que us recomanem és ¡Porque siempre va a ser así! De Jutta Treiber, il·lustrat per Birgit Antoni i editat per Lóguez Edicions. És un llibre adequat per a nens de 3 a 6 anys i en ell descobrirem la història del petit Joan. Joan, fart que el seu germà faci més coses que ell i gaudeixi de més llibertats, decideix marxar de casa. Davant això, uns pares dialogants i absolutament comprensius parlaran amb ell per fer-li canviar d'opinió i fer-li entendre que a casa li cuidaran i l’estimaran sempre. Estem davant d'un text excel·lent, tendre, directe i progressiu, des del punt de vista d'uns pares dedicats que opten per xerrar amb el seu fill de manera respectuosa i no condescendent.

Us deixem amb la fitxa del llibre a boolino.

todos sois mis favoritos

Autor: Sam McBratney // Ilustradora: Anita Jeram // ISBN: 9788488342553

Todos sois mis favoritos (de 3 a 6 anys) és un llibre editat per Kókinos escrit per Sam Mcbratney i il·lustrat per Anita Jeram. És la història de tres ossets que creuen que els seus pares no els volen, cadascun per un defecte diferent. La feliç solució vindrà, de nou, de parlar del tema tranquil·lament amb els seus pares. Un llibre molt tendre que fomenta la comunicació i l'autoestima per escapar de la gelosia.

La fitxa del llibre a boolino.

84-8464-196-1

Autor: Oli // Ilustrador: Felix Eckardt // ISBN: 9788484641961

Seguim amb Un problema grande, un llibre editat per Kalandraka, escrit per Oli i il·lustrat per Felix Eckardt. El protagonista és Pablo, un nen que tindrà un gran problema: la seva germana. Pau farà totes les entremaliadures del món per cridar l'atenció dels seus pares fins que un dia s'adonarà que la seva germana més que un problema... És la seva aliada! Us deixem amb la fitxa del llibre a boolino.

Altres llibres sobre gelosia infantil que us recomanem:

Jo sóc el gran

La Lila té un germanet

Fonts:

www.bebesymas.com

www.guiainfantil.com/educacion/celos/indice.htm

Imatge presa de http://www.plenitud.com.ar/


registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: gelosia infantil, literatura infantil, llibres infantils, ¡porque siempre va a ser así!, todos sois mis favoritos, un problema grande, bebé abubé, cuando estoy celoso, germans, problemes entre germans

Comentar post