Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Halloween i les pors infantils

Valores y emociones  · 

Halloween i les pors infantils


Avui a boolino, volem aprofitar que, en aquests dies bruixes i fantasmes campen lliurement, per oferir-vos una sèrie de recomanacions de llibres infantils que, enlloc d'allunyar les pors i convertir-les en tabú per als nens, els acosten els monstres i tot allò que sembla sobrenatural per tal de treure-li dramatisme i convertir-ho en quelcom misteriós i emocionant.

Un fantasma con asma (en castellà)

El primer dels llibres que us volem recomanar és Un fantasma con asma escrit per Carmen Gil, il·lustrat per Sarah Webster i editat per Kalandraka. Està dirigit a nens de 3 a 6 anys que descobriran la història d'un fantasma que també cau malalt i els remeis que utilitza per curar-se. Un llibre infantil en vers que, amb rimes musicals i en clau d'humor, presentarà als nens un univers fantasmal i divertit.

Podeu mirar també la fitxa del llibre a  boolino.

Autor: Carmen Gil // Editorial: Kalandraka editora // ISBN: 9788484641865

Com reconèixer a un monstre

El segon llibre que us volem recomanar és Com reconèixer un monstre, escrit i il·lustrat per Gustavo Roldán i editat per Thule. Amb aquest llibre dirigit a nens de 3 a 6 anys, ens trobarem cara a cara amb un monstre fet i dret; mirar-lo als ulls i reconèixer-lo és la millor manera de deixar de tenir por, no us sembla molt adient?

Autor: Gustavo Roldán // Editorial: Thule ediciones // ISBN: 9788492595648

Fitxa del llibre.

Pelusa asesina
Esqueleto ladrón

També ens agradaria recomanar dos llibres fantàstics de Pablo Albo editats per Thule i il·lustrats per Lucía Serrano. Pelusa asesina i Esqueleto ladrón, tots dos dirigits a nens de 7 a 8 anys.

Al primer llibre, l'autor parla sense embuts d'una por infantil recurrent: què hi ha sota el llit? Amb un text divertidíssim, Albo converteix la por en curiositat i repta el lector a enfrontar-se a aquell ésser estrany que creix sota el matalàs.

En aquest segon llibre, de nou centrat en la superació de les pors, Albo amb un text agut i ocurrent trivialitza i treu ferro a la por als monstres que hi ha dins l'armari.

Us heu preguntat mai per què els esquelets tremolen? Per que sense carn sobre els ossos... tenen fred! I és per això que s'amaguen als armaris, per abrigar-se!

Us deixem amb les fitxes dels llibres a boolino.

Pelusa asesina

Autor: Pablo Albo // Editorial: Thule Ediciones // ISBN: 9788415357179

Esqueleto ladrón

Autor: Pablo Albo // Editorial: Thule ediciones // ISBN: 9788415357162

El fantasma de Canterville

També volem recomanar l'edició de Libros del Zorro Rojo de El fantasma de Canterville d'Oscar Wilde (a partir de 12 anys), un clàssic de terror divertidíssim que ha il·lustrat Oski. El text de Wilde ve acompanyat d'unes humorístiques il·lustracions en blanc i negre en les que apareix l’escanyolit fantasma patint a la família que ha comprat la mansió on viu. Una història que dóna la volta als contes de fantasmes tradicionals i demostra que de vegades els vius poden donar més por que els morts.

Un llibre molt cuidat i perfecte, per la combinació de literatura i il·lustració i d'humor i terror, per enganxar a aquells nens que encara no han descobert el plaer de la lectura.

Autor: Oscar Wilde // Autor: Libros del Zorro Rojo // ISBN: 9788494033667

El llibre estarà disponible a principis de Novembre.

Contes macabres.

I finalment volem recomanar un clàssic d'Edgar Allan Poe, Contes macabres, il·lustrat per en Benjamin Lacombe i editat per Baula. Aquesta edició de Contes macabres recull alguns relats de l'autor acompanyats d'unes increïbles il·lustracions d'en Lacombe que, amb un estil únic, ens introdueix a través de les seves fosques il·lustracions al món fantasmal i misteriós d'en Poe. Es tracta d'un llibre molt atractiu per que els nens (a partir de 12 anys), gaudeixin d'històries tètriques i sobrenaturals. La combinació de les il·lustracions d'en Lacombe amb els contes d'en Poe, a més d'una breu biografia de l'autor i un anàlisi de la seva obra escrita per Baudelaire, és una proposta que, us assegurem, no defraudarà als vostres nens.

Autor: Edgar Allan Poe // Editorial: Edelvives // ISBN: 9788426381545

Aquí teniu l'enllaç a la fitxa del llibre a boolino.

Us desitjem un feliç i lector Halloween!

 

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: libros de miedos infantiles, el miedo infantil, libros de fantasmas, cuentos de fantasmas, cuentos de miedo para niños

Comentar post