Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Jocs d'hivern a la natura

Valores y emociones  · 

Jocs d'hivern a la natura

A poc a poc i com qui no vol la cosa, l'hivern ha arribat per quedar-se uns mesos. Fa un temps us parlàvem de l'arribada de la tardor, a qui ja vam acomiadar, i de la quantitat de possibilitats que oferia el bosc en una època com aquella; pensàveu que amb aquest fred l'únic que es pot fer és quedar-se a casa mirant per la finestra? Tot i que no és un mal pla, l'hivern ofereix l'oportunitat i les vistes perfectes per passejar per la muntanya i jugar a la natura. Així que aconseguiu un bon abric que comencem.

Avui a boolino us portem diverses idees de jocs infantils a la naturalesa perfectes per a l'hivern.

Fer fotos a la natura

Per a la primera de les nostres propostes, l'únic que necessitem és portar amb nosaltres una càmera de fotos. Perquè els nens la puguin utilitzar sense problemes, us recomanem les càmeres d’un sol ús analògiques: són barates, increïblement fàcils d'usar i les fotos, un cop revelades, tenen uns matisos i un halo diferents a les fotos digitals.

Cada membre pot fer-se amb una càmera i anar fotografiant tot el que li sembli interessant: el bosc a l'hivern, nevat o no, està ple d'escenes que retratar. El punt de vista de cada un serà diferent i qui sap què apareixerà després del revelat, potser algun esquirol despistat s'hagi colat en l'objectiu o descobrim a la foto una sensació que a primera vista no vàrem sentir.

I no oblidem la satisfacció de tenir les nostres pròpies fotografies: podem enganxar-les a la paret, fer collages, guardar-les en un àlbum personalitzat...

Reconèixer petjades dels animals

La següent activitat que us proposem és tot un clàssic: reconèixer petjades d'animals. A l'hivern, si ha nevat, l'escenari és perfecte per descobrir a la neu totes marques d'animals que puguem reconèixer. També podem buscar marques humanes i tractar de reconèixer-les; petjades, vehicles...

Acabarem rastrejant-nos a nosaltres mateixos i caminant en cercles? Tot dependrà de la nostra traça com exploradors.

Collage natural

Es tracta de recopilar la major quantitat de fulles, branques, flors, terra... que aconseguim per després, a casa calentons, fer el nostre propi quadre de la natura, combinant tot el que hem recopilat i enganxant tots els elements en una cartolina com més ens agradi.

Diari de les aventures al bosc

També podem introduir la manualitat anterior al nostre "diari personal de les aventures al bosc". Podem relatar tot el que ens hagi agradat i il·lustrar amb les coses que hàgim guardat. També podem enganxar les fotos que hàgim revelat, senceres o fragments, podem crear històries, descriure arbres... El que vulguem!

I com no, us recomanem una sèrie de llibres infantils per llegir abans de la sortida i endinsar-nos en l'ambient hivernal:

L’estrelleta Fitun de Santiago Alba Rico, il.lustrat per Joan Negrescolor i editat per Takatuka

c91ed1346422f9143baa7712cae0ead7

Autor: Santiago Alba // Il.lustrador: Joan Negrescolor // ISBN: 9788492696635

Què en saps de...? L’hivern de Núria Roca, editat per Edebé

75e142ec58ef1c9686eaa9cb8ce84150

Autora: Nuria Roca Soto // ISBN: 9788423677825

L’hivern d’Eulalia Martínez, editat per Combel

9788498250589

Autora: Eulalia Martínez // Il.lustrador: VV.AA // ISBN: 9788498250589

Fonts:

http://www.descubreelbosque.org/pdf/theBookOfStuffToDoOutside.pdf

http://actividadesfamilia.about.com/od/temporadas/a/Temperaturas-De-Invierno-Y-Juego-Al-Aire-Libre.htm

Imatge presa de http://blog.edreams.es/las-10-mejores-fotos-en-la-nieve/

registrate banner post esp

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: jocs, naturalesa, hivern, activitats infantils, llibres infantils, literatura infantil, il.lustració infantil, coses que ens agraden

Comentar post