Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Jocs infantils: Jocs de Persecució

Valores y emociones  · 

Jocs infantils: Jocs de Persecució

Recordeu el nostre sobre La Xarranca? Si us va agradar, continueu llegint, avui a la nostra sèrie de Jocs infantils us volem parlar d'una classe de jocs tradicionals famosíssims entre els nens de qualsevol època: els jocs de persecució.

Sabeu des de quan es practiquen? Us ho expliquem!

Durant molts anys, aquest tipus de jocs, que naixien de calcs de situacions de la vida real, van suposar l'única font d'exercici físic dels nens a les escoles,  a més són jocs flexibles que permeten moltes variants i afavoreixen la sociabilització dels infants.

Sabeu des de quan es practiquen? Sembla que provenen del dret d'asil a esglésies i castells durant l'Edat Mitjana: el suposat delinqüent podia refugiar-se als temples i quedar protegit de la justícia o del poble que exigia venjança. Es diu que, copiant aquest mecanisme, els nens van començar a divertir fent-se passar per lladres i justiciers.

Existeixen moltíssimes variants dels jocs de persecució, sabeu que es practiquen a tot el món? Per exemple a Mèxic en diuen "Dieciocho, ayuda", a Xile juguen a "Pillarse” o al Japó, que en diuen "Shippo-tori" i té una diferència radical, es tracta d'un tots contra tots: els participants han de portar un mocador penjat dels pantalons i no deixar que la resta se'l tregui.

Gràcies a aquests jocs tradicionals podem fomentar valors fonamentals com el respecte, la integració, el coneixement de la cultura pròpia... I en contrast amb gran part d'activitats lúdiques actuals sedentàries i individuals, aquest tipus de jocs fomenten la integració de l'exercici físic en la vida del nen i la interacció social.

A boolino juguem a Pillar i parar, al Fet i amagar... I vosaltres? Encara jugueu?

Foto presa de http://www.bebesymas.com/

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: jocs de persecució, pilla i parar, jocs infantils, exercici físic

Comentar post