Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

La Casa del Lector

Concursos y sorteos  · 

La Casa del Lector

Fa temps que venim recomanant activitats i tallers que s'estan duent a terme a La Casa del Lector de Madrid. I fa temps també que volíem parlar-vos d'aquesta interessant proposta impulsada per la Fundación Germán Sánchez Ruipérez, dedicada a l'activitat educativa i cultural i centrada en la difusió de la cultura del llibre i de la lectura.

La Casa del Lector és un lloc de trobada per a lectors de totes les edats on l'activitat gira exclusivament al voltant de la lectura des d'un punt de vista transversal, és a dir, a La Casa del Lector trobarem no només tallers i activitats relacionats amb la literatura i la lectura, sinó també amb la il·lustració, la música o el cinema, entre d'altres.

A La Casa del Lector s'organitzen esdeveniments realment interessants, a més de cursos, tallers i contacontes, es duen a terme conferències, animació a la lectura, xerrades, exposicions, cicles de música, teatre, clubs de lectura... Per a totes les edats. I de la mà dels millors professionals: sota la direcció de l'escriptor César Antonio Molina, s'han organitzat fins ara activitats de gran qualitat i interès cultural, per posar un exemple, els "Domingos de cuento..." que cada setmana porten a grans de la narració oral per explicar als nens i nenes d'entre 3 a 7 anys. Entre els narradors, trobem entre altres a Pablo Albo o Margarita del Mazo.

És molt interessant com fan confluir les activitats o exposicions per a adults amb les activitats per a nens. Des d'un concepte comú, a La Casa del Lector desenvolupen activitats adreçades a diferents públics creant un nexe d'unió cultural entre persones de diferents tipus i edats. De manera que treballen no només obres d'art o llibres concrets, sinó conceptes universals de l'art i de la literatura, i concretament dirigit als nens, de manera lúdica i, sobretot, interessant.

I el més important, a La Casa del Lector, el centre és precisament el lector i la seva experiència. Això és allò innovador i atractiu.

De manera que sota un mateix tema, s'organitzen visionats de pel·lícules, tallers per a nens, exposicions, xerrades... Es tracta d'activitats molt ben pensades i amb un objectiu clar; crear un espai obert on poder reflexionar a qualsevol nivell i des de qualsevol punt de vista sobre la lectura en particular i la cultura en general.

Una altra cosa molt important són els preus populars de les activitats i tallers, moltes vegades fins i tot gratuïts.

A més La Casa del Lector es troba al Matadero de Madrid, a un espai que és un veritable luxe, per  a mostra, un botó:

ObrasII-CDL 034

ObrasII-CDL 056

ObrasII-CDL 086-2

Compten amb una biblioteca, aules, un auditori, sales polivalents... I La Nube, l'espai per als nens i nenes. Més de 8.000 metres quadrats d'univers literari al servei exclusiu del lector.

nube

ObrasII-CDL 052

Per a més informació us recomanem visitar la seva pàgina web i la programació completa.

Com veieu, l'aposta és ferma i segura, i a boolino no podem més que agrair a la Fundación Germán Sánchez Ruipérez que projectes com aquest neixin d'una manera tan seriosa i tan compromesa amb la difusió de la literatura i de la cultura.

Visqueu o no a Madrid, no dubteu en passar-vos per allà si teniu ocasió, val molt la pena.

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: casa del lector, cosas que ens agradem, boolino recomana, lectura infantil, animació lectora, tallers per a nens, activitats per a nens, fundación germán sánchez ruipérez

Comentar post