Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

La il·lusió per llegir

Queremos saber...  · 

La il·lusió per llegir

 

A la nit, el pare o la mare desperten les històries que hi ha dins dels llibres que té a les prestatgeries del seu dormitori. És un moment màgic que somia durant tot el dia: la dutxa, el sopar, la pau del final de la jornada. La petita llum del seu dormitori fa que de sobte tot sembli diferent i, aleshores, tot canvia quan sorgeix la història del conte triat. Viu entre persones que mai coneixerà, en llocs que mai visitarà, aventures que no viurà. Cerca curiosa amb la seva mirada les il·lustracions i els signes que d'aquí a poc entendrà. I, sobretot, escolta la càlida veu del pare, de la mare, simulant les veus del conte: fades bones, bruixes perverses, dracs enfurismats, follets entremaliats, un munt de personatges als que distingeix simplement pel timbre de la veu que adopta el narrador. Arriba el dia: ja comença a ajuntar síl·labes i a entendre frases. La seva il·lusió fa que en poc temps pugui llegir petites històries. Per fi sap llegir!

Llavors, tot canvia. Ara, després d'haver encès el llum del seu dormitori i una vegada que ha escollit el conte, arriba la solitud. «Ja saps llegir. Ara pots fer-ho sola ». És veritat. És capaç de llegir, però no sap per què no té il·lusió per fer-ho. Cada vegada li costa més esforç, no vol saber llegir. De fet, comença fins i tot a oblidar-ho.

I és que la lectura en família no és només això, lectura, és també una trobada afectiva amb els nostres fills. En viure junts la lectura transmetem l'amor als nostres, els protegim per salvar les pors, riem per contagiar-los l'alegria, els xiuxiuegem per atrapar el son. Acompanyar-los després que ja saben llegir és seguir gaudint de tot això fins que la maduresa lectora dels nostres fills els porti a viure les històries sols. Així seguirem aportant-los la il·lusió per seguir motivats amb la lectura i, sobretot, seguirem molt a prop seu.

Pilar Pérez (fundadora de la Librería El Dragón Lector)

El Dragón Lector
Calle Sagunto, 20
Madrid
 

También te puede interesar:

Comentar post