Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llegir entre follets

Jóvenes lectores  · 

Llegir entre follets


Per Gerard Corriols.

Sovint es relacionen i es limiten els espais per a la lectura a la llar, la biblioteca, l’escola, la cafeteria o el transport públic. Però també hi ha força lectors que prefereixen gaudir de la lectura en entorns oberts, com ara els parcs o les platges, així com també en boscos, prats, lleres de rius i en qualsevol dels màgics i misteriosos indrets que ens ofereix la natura.

Existeixen estudis que vinculen el benestar personal amb el contacte amb la natura: un d’ells és el que ha portat a terme, al llarg de dècades, el Laboratori del Paisatge i la Salut de la Universitat d’Illinois als Estats Units. Han conclòs que el contacte amb el medi natural és un component essencial per a una bona salut i un factor influent en el comportament humà.

Els escenaris on succeeixen bona part de les llegendes fantàstiques ens ofereixen la possibilitat de refugiar-nos del tràfec estressant de la quotidianitat que tant afecta a infants i adults quan estem massa temps allunyats d’allò que som: natura; un espai idoni per a la reflexió, l’evasió, així com per a la pràctica de diverses activitats d’aventura, incloen-t’hi, com no, l’aventura de llegir.  

Tant a la platja, a la muntanya, en parcs, boscos o rius, acostumem a trobar situacions de tranquil·litat ideals per a la lectura, amenitzades per l’acompanyament ambiental de missatges agradables que sorgeixen del vent, la remor de les fulles, el cant dels ocells, les onades, així com dels xiulets o les cançons que ens dediquen les fades i els follets amagats sota els bolets. Embolcallats per arbustos, protegits pels arbres o per les roques; estirats sobre la sorra de la platja o la gespa d’un prat descobrim que la natura també és la nostra llar, que és confortable, i que esdevé un espai idoni per a una lectura plaent (mentre les nimfes juguen amb l’aigua i salten de flor en flor ben a prop nostre).

I és que, per a la descoberta de segons quins llibres, sobretot d’aquelles històries que transcorren en paratges naturals, què millor que llegir-les i viure-les en el propi context on es desenvolupen? Deixem que el blau del cel, els raigs del sol i l’ampli reguitzell de les tonalitats del verd connectin amb els infants, despertant la imaginació i fent-los activar tots els sentits.

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: lectura i relaxació, lectura i natura

Comentar post