Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llibres de misteri per a nens

Valores y emociones  · 

Llibres de misteri per a nens

Avui a boolino volem recomanar tot un seguit de llibres infantils que introdueixen els nens i nenes en la novel·la de misteri. Com comentava l'escriptor Antonio G. Iturbe, autor de "Els casos de l'Inspector Sito" a l'entrevista que vam publicar el passat dilluns: "La novel·la de detectius és un excel·lent vehicle d'iniciació a la lectura perquè té el component de la intriga. En una època on els nens tenen múltiples distraccions i opcions d'oci, aquest gènere els demostra que els llibres també poden ser una font fantàstica de misteri i sorpreses."

Els llibres de misteri són una molt bona eina per fer que els nens i nenes s'aficionin a la lectura. Les intrigues i els casos de detectius desperten la curiositat dels nens i inciten a seguir llegint, més encara si es tracta de col·leccions en què un o diversos protagonistes, suggerents per als nens, divertits, intel·ligents i enginyosos, entrega rere entrega, solucionen misteris i successos. Els nens agafen afecte o s’identifiquen amb els personatges i gaudeixen llegint les seves aventures. I és que com Antonio G. Iturbe afirma parlant des de la seva pròpia experiència com a pare hi ha "llibres tan plens de valors, que tot i ser molt lloables, a les nou del vespre, després de la llarga jornada d'escola, activitats i deures, no tenien per a ell [el seu fill Darío] el suficient ganxo i estava perdent interès per la lectura. Jo crec que hi ha un temps per formar els nens i un altre, abans d'anar a dormir després de la llarga jornada, per fer-los somiar."

Ens sembla una reflexió molt interessant i per això hem volgut aprofitar la bcnNegra 2013 per recomanar una sèrie de llibres infantils de misteri que faran que els nens no puguin desenganxar els ulls de les pàgines.

En primer lloc, volem recomanar-vos El pianista que sabia massa, el quart lliurament de "Les aventures d'Alfred & Agatha" d'Ana Campoy, il·lustrat per Àlex Alonso i editat per Edebé.

img server
Autora: Ana Campoy // Il.lustrador: Álex Alonso // ISBN: 9788468307039

Què millor col·lecció per començar que aquesta en la qual Ana Campoy imagina com serien les aventures i els casos de dos dels més famosos creadors de misteris de la història, Alfred Hitchcock i Agatha Christie, si s'haguessin conegut quan eren nens. Amb aquest parell de protagonistes, com podreu imaginar, l'emoció està assegurada.

En aquest lliurament, Alfred i Agatha tractaran d'esbrinar una estranya malaltia que està assotant als actors d'un teatre de Nova York, en el seu viatge es trobaran amb un espavilat actor: Harpo Marx. Una col·lecció carregada de referències cinematogràfiques i literàries amb un interessantíssim apartat de “Sabies què...?” En el qual l'autora revela algunes dades i curiositats sobre Agatha Christie, Alfred Hitchcock o històriques relacionades amb la narració.

Agatha és una nena resolta i amb una forta personalitat, Alfred, un nen tímid i molt intel·ligent, l'autora fa una aposta segura i ens presenta uns personatges ben definits que es complementen perfectament. Un llibre eficientment redactat, amb una història clara i ben solucionada, interessant i entretinguda.

Una col·lecció que té tots els elements d'una novel·la de misteri, perfectes per enganxar a nens i nenes d'entre nou i onze anys que o bé encara no llegeixen amb assiduïtat o bé gaudeixen devorant llibres de misteri.

Per a nens una mica més petits (entre 7 i 8 anys) us recomanem Agatha Mistery: Missió Safari, la vuitena entrega de la col·lecció editada per La Galera, “Agatha Mistery”, de l'italià Sir Steve Stevenson, pseudònim de Mario Pasqualotto, il·lustrat per Stefano Turconi.

1252b9dcb84d267f138350d450c72295Autor: Sir Steve Stevenson // Il.lustrador: Mario Pasqualotto // ISBN: 9788424641801

Amb un clar objectiu que se'ns presenta abans de començar la història, comença la investigació d'Agatha, aspirant a escriptora de novel·la negra. La història està esquitxada d'il·lustracions molt actuals que aporten un toc d'humor i dinamisme al text sense sobrecarregar-lo. En aquest cas, l’Agatha viatjarà fins Kenya per trobar una girafa blanca que ha desaparegut en estranyes circumstàncies.

De nou estem davant un personatge molt suggerent per als nens i nenes: propera, valenta, decidida i aventurera. Els nens i nenes als quals els agradin els casos de detectius i les aventures al voltant del món gaudiran amb els llibres d'aquesta col·lecció.

A més, a cada llibre, l'autor fa viatjar a la protagonista fins a un país diferent acostant diferents cultures als lectors.

Finalment us recomanem una història de detectius per a nens de 3 a 6 anys: La Mireia i el detectiu Guatson: La capsa dels tresors. Un increïble llibre pop-up per a petits investigadors. Escrit per Jordi Cera, il·lustrat per Sebastià Serra i editat per Combel.

la-capsa-dels-tresors-mireia-i-el-detectiu-guatson-pop-up-9788498255676
Autor: Jordi Cervera // Il.lustrador: Sebastià Serra // ISBN: 9788498255676

Mireia, una nena de 4 anys ha perdut la seva capsa dels tresors, ajudada per la seva conill Guatson, emprendrà una recerca per totes les habitacions de casa fins trobar-la. Al costat d'ella, els petits lectors faran el recorregut de la nena per la casa, un escenari que fàcilment reconeixeran, i com a premi, a l'última pàgina, un fantàstic desplegable descobrirà una capsa dels tresors de paper que els nens hauran de construir.

Un llibre enginyós i simpàtic, tant pel text com per les il·lustracions i els desplegables. Autor i il·lustrador solucionen meravellosament bé la història oferint al nen el descobriment final del tresor d'una manera molt ocurrent. Manualitat, text i joc units en un fantàstic llibre que acosta la lectura als pre-lectors d'una manera molt bonica, divertida i original.

A més us recomanem:

Els casos de l’Inspector Sito: El visitant nocturn

Marcià Garcia & Cosmoquisso: La invasió dels Cosmoquissos

El jove Sherlock Holmes: L'ull del corb

Sherlock, Lupin i Jo: El trio de la Dama Negra

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213
 

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: quin llibre escullo avui, llibres de misteri per a nens, bcnnegra2013, antonio g. iturbe, l'inspector sito, la mireia i el detectiu guatson, agatha mistery, les aventures d'alfred & agatha

Comentar post