Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llibres d'esports per a nens i nenes

Valores y emociones  · 

Llibres d'esports per a nens i nenes

El concepte que té un nen o nena de l'esport és diferent del que tenim els adults, tot i que és cert que és saludable, allunya el sedentarisme i els manté actius i en forma, per a un nen l'esport és, bàsicament, joc.

I un joc que els permet, a més, socialitzar amb altres companys, traçar estratègies, regles, treballar en equip... tot això forma part de la pràctica de l'esport quan som nens.

També és cert que molts i moltes nens i nenes associen la diversió amb jugar a algun esport a l'aire lliure, córrer, futbol, bàsquet, natació... I l'acte de llegir amb una activitat didàctica que els recorda a les tasques que han de dur a terme a l'escola. Això no és, ni molt menys, dolent, tot el contrari, que un nen gaudeixi jugant i fent esport amb els seus amics és natural i una cosa que hem de fomentar.

És més, ens podem beneficiar d'aquest amor per l'esport de molts nens, per acostar-los llibres que tractin temes esportius i demostrar-los que també poden passar molt bones estones amb un llibre. Per a tots aquells nens amants de l'esport, avui us portem tres col·leccions de llibres sobre esports que aconseguiran atrapar-los i que vagin adquirint l'hàbit lector sense adonar-se'n.

3 a 6

Animaliadas, una col·lecció de Victoria Pérez Escrivá, il·lustrada per Claudia Ranucci i editada per Edelvives.

Animaliadas és una sèrie de contes protagonitzats per animals de tota mena que competeixen en diferents proves esportives o entrenen per estar en forma, tot això dins els seus hàbitats naturals: la selva, el riu, el camp...

4.01.15 Boo animaliadas

Llibres que apropen l'esport als més petits mitjançant uns personatges tendres i propers: els animals. Gràcies als desplegables les competicions es converteixen en tot un repte, no només per al protagonista, sinó també per al lector que podrà seguir amb el dit, per exemple, tot el recorregut que ha de fer l'hipopòtam per arribar a la meta.

En forma

Cinco arriba

¡Que gane el mejor!

La unión hace la fuerza

Superar el listón

Los anillos

La antorcha olímpica

7 a 8

La familia Trotadeporte, una col·lecció de Carmen Gil, il·lustrada per Javier Andrada Guerrero i editada per SM.

IMG 0001

Autora: Carmen Gil // Il·lustrador: Javier Andrada Guerrero // ISBN: 9788467514131

Una sèrie de contes rimats sobre una família amant de l'esport que no dubta a viatjar fins als Jocs Olímpics per gaudir del que més li agrada al món.

Una col·lecció de llibres divertits que acostarà l'esport i la poesia als primers lectors.

Viaje a Pekín 

En la piscina olímpica

En la pista de atletismo

En la cancha de baloncesto

En el gimnasio olímpico

9 a 11

Els cinc cracs, una col·lecció d'Andreas Schlüter i Irene Margil editada per Baula.

Els cinc cracs són cinc amics de diferents nacionalitats que són els millors esportistes del col·legi. Junts, a més de competir en les diferents proves esportives, hauran de resoldre inquietants misteris.

ilustracion juv lacasta27

Una col·lecció que uneix dos ingredients essencials perquè un nen amant de l'esport quedi automàticament captivat per la història: esports i misteri. A més, el llibre ofereix personatges clars i ben delineats, cada un el millor en el seu esport i amb diferents aptituds i gustos, de manera que els nens es podran veure reflectits en un o altre: més o menys competitiu, més o menys tranquil, nedador, amant de la velocitat...

El punt definitiu

Clau d'estrangulació

Tret de sortida

RHM 230x50 1305 v03 Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: quin llibre escullo avui contes infantils, literatura infantil, esports

Comentar post