Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llibres per a nadons: Toca, toca

Valores y emociones  · 

Llibres per a nadons: Toca, toca

El primer que hem d'oferir als nadons com llibre és la veu, aquella que han escoltat des de la seva gestació, que amb cançons de bressol i rimes ha establert un vincle entre la mare o el pare i el nadó. I és a partir dels sis mesos quan es dóna el moment adequat per acostar els primers llibres. Amb l'ajuda de la mare o el pare, podrà contemplar i distingir colors i figures. A partir dels nou mesos, els nadons ja poden passar pàgines gruixudes i els crida l'atenció allò que veuen: un excel·lent moment per oferir llibres de formes, colors, oposats... i si tenen textures o són llibres de tela, molt millor.

toca-toca-llibre-de-les-caricies-9788498256130

Autor: Varios // Il.lustradora: Fiona Land // ISBN: 9788498256130

Fitxa del llibre a boolino

Això és precisament el que ens ofereix la col·lecció "Toca, toca" de l'editorial Combel: llibres amb diverses formes, colors, algunes textures i sons, objectes curiosos... Una sèrie de llibres ideals per a nens des de sis mesos fins als dos anys.

14e5fe5a539551677307db439ca712a1

Autor: Varios // Il.lustradora: Fiona Land // ISBN: 9788498253207

Fitxa del llibre a boolino

És interessant veure com els llibres de la col·lecció han anat evolucionant amb la idea d'anar creixent al costat dels nens: els primers llibres, més bàsics, amb formes i textures simples han donat pas a uns llibres amb una mica més de text. A més, en alguns d'aquests títols més recents es reflecteixen aspectes de la vida del nadó perquè aquest pugui sentir-se identificat.

Sempre és recomanable que un adult estigui al costat del nen quan aquest està descobrint el llibre, que l'ajudi a passar les pàgines, a assenyalar algunes imatges mentre li explica. El nen, amb el temps, ja s'encarregarà, per la seva natural curiositat de preguntar d'alguna manera el que vol saber o el que vol que li expliquin.

Els nens d'any i mig o dos, volen saber més sobre el seu entorn: animals (mascotes), rutines (guarderia), hàbits (vestir-se, menjar, jugar...), sentir-se reflectits en alguns personatges... Les pestanyes o finestres i els retallats que trobarem als llibres de la col·lecció, també són elements interessants per introduir-los en la lectura.

Alguns títols que us recomanem són:

A dormir!

Els primers nombres 

Juga amb les formes 

Llibre joguina 

Mèèc-mèèc! 

El proper llibre de la col·lecció sortirà publicat al febrer i es titularà A la guarderia. Un llibre de text escàs i molt colorit en què els nens, com us hem comentat, es  reconeixeran en les escenes senzilles i quotidianes.
 

Font: Lluch, Gemma. Cómo seleccionar libros para niños y jóvenes. Gijón: Trea, 2010.

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: quin llibre escullo avui, toca toca, combel, llibre carícies, llibre sonor, llibres per a nadons

Comentar post