Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llibres per aprendre altres llengües: anglès

Valores y emociones  · 

Llibres per aprendre altres llengües: anglès

 


Una bona eina per fomentar i complementar l'ensenyament de l'anglès a l'escola, és la literatura infantil en anglès o bilingüe. Avui a boolino volem parlar-vos d'editorials que tenen publicades col·leccions de llibres infantils amb l'objectiu d’ajudar a integrar l'idioma de forma natural.

En aquest primer article volem ressaltar algunes de les editorials que amb les seves col·leccions faciliten l'aprenentatge d'idiomes promovent un acostament a la llengua senzill i divertit i estimulant el nen a aprendre anglès de manera natural i voluntària. Com són moltes les propostes i no podem parlar de totes elles, periòdicament seguirem recomanant aquells llibres o col·leccions que ens semblin interessants i que us ajudin a donar un suport al que aprenen els nens a l'escola.

Editorial Almadraba

Des de l'editorial Almadraba ens ofereixen la col·lecció Wise Foxes, contes en anglès amb il·lustracions clares i senzilles acompanyats de la locució del text i d'una cançó infantil relacionada amb el conte. Es tracta de contes infantils per a ser llegits i escoltats tant en família com a l'escola. L'oralitat afavoreix la memòria i crea vincles entre els nens que escolten alhora la història, fent del conte una experiència compartida i desenvolupant una major disposició per al aprenentatge de l'idioma: els nens comenten, canten, escolten i es diverteixen junts. A la pàgina web disposeu dels àudios per descarregar.

Graciela Castellanos és l'autora de tots els contes de la col·lecció en col·laboració amb diferents il·lustradores. Aquesta autora té més de 30 anys d'experiència en ensenyament d'anglès a escoles veneçolanes i nord-americans i està especialitzada en estudis bilingües i primera infància.

Des d’Almadraba ens proposen dos nivells: un per als que s'inicien en l'anglès i un altre per a nens que ja llegeixen en anglès. A més cada llibre té una versió BIG BOOK perquè el docent el pugui narrar a l'aula i els nens puguin seguir el conte a través dels dibuixos.

Us deixem amb les fitxes del llibre d'On a tripMy friends. Podeu consultar la resta de títols a boolino.


Editorial Macmillan  

També ens agradaria parlar-vos de la col·lecció de llibres infantils Clara Secret de l'editorial Macmillan. Clara Secret és una col·lecció de contes per a nens a partir de 7 anys escrits per Javier Fonseca i il·lustrats per Joaquín González. Els contes narren les històries de Clara, una nena que vol ser detectiu i que amb ajuda del seu gos Uan, tracta de resoldre els casos més divertits. Uan és de Londres i parla en anglès, gràcies a això Clara i ell aconsegueixen comunicar-se sense que ningú els entengui.

La idea és que el nen aprengui i interioritzi frases fetes o vocabulari de manera natural i sense esforç en un context divertit. A la història, narrada en català, es van integrant frases i vocabulari senzill en anglès perquè el contacte amb la llengua s'afronti d'una manera natural i afavorir la predisposició a l'aprenentatge. A més, la idea de conèixer un llenguatge diferent amb el qual poder comunicar-se secretament promou les ganes d'aprendre altres idiomes.
Us deixem amb les fitxes del llibre a boolino del primer cas de Clara, El cas de les escombraries perfumades i de l'últim fins avui El cas del rellotge de 1812.

Podeu consultar la resta de títols a boolino.


Editorial Kalandraka

Des de l'editorial gallega Kalandraka, també ens arriba una proposta molt interessant de llibre infantil per apropar als nens la literatura en anglès. A Kalandraka aposten per una literatura enriquidora i fan especial èmfasi en l'animació a la lectura en diversos idiomes, per això disposen d'algunes edicions dels seus llibres en diferents llengües. Es tracta d'àlbums il·lustrats en anglès perquè els prelectors es comencin a endinsar en l'idioma de manera senzilla: A different present o A big dream són alguns dels títols que podem trobar a la col·lecció.


Editorial Bilingual Readers    

Finalment volem parlar-vos de Bilingual Readers, una editorial que basa la seva proposta en l'adquisició de la capacitat del bilingüisme a edats primerenques mitjançant llibres i recursos d'una manera divertida. Disposen d'una col·lecció de llibres pedagògics en anglès i de literatura bilingüe amb unes edicions molt atractives i cuidades que van des d'adaptacions dels contes dels germans Grimm, passant per obres universals com Sleepy Hollow o El fantasma de Canterville, fins a contes infantils escrits per autors contemporanis de diferents nacionalitats.

Us deixem amb la fitxa del llibre a boolino de Saló de bellesa (adient per nens de 7 a 8 anys). Podeu consultar la resta del catàleg a boolino.

Quina és la vostra experiència amb la literatura infantil bilingüe? Teniu algun llibre que us hagi estat especialment útil?

Compartiu la vostra opinió amb nosaltres i amb la resta d'usuaris!

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: macmillian, almadraba, bilingual, kalandraka

Comentar post