Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llibres per a assaborir: ¡Más pimienta!

Valores y emociones  · 

Llibres per a assaborir: ¡Más pimienta!

Avui us parlem de llibres per a assaborir que ens arriben des de l'altra cantó de l'oceà de mà de ¡Más pimienta!, una editorial uruguaiana independent especialitzada en llibre-àlbum.

 

 

¡Más pimienta! neix fa dos anys a Uruguai amb l'objectiu d'editar àlbums infantils il·lustrats acurats, locals i amb una personalitat pròpia i característica. Des de llavors, ja són uns quants títols els que porten publicats, tots ells pensats per a un públic infantil d'entre 3 i 12 anys però que poden llegir tant nens com adults.

tapa-pajaro

La filosofia de ¡Más pimienta! està basada en la idea que la literatura no té edat, pel que editen llibres dirigits a aquelles persones que sàpiguen llegir des d'un lloc concret, mentalment ampli, i amb el punt d'innocència -en el millor sentit de la paraula- que es necessita per a gaudir dels contes.

A més aposten pels escriptors novells o oblidats -la seva única col·lecció l'han batejada amb el fantàstic nom de Desolvidados- i per a revaloritzar el treball de l'il·lustrador com a artista i autor i de l'editor com a mediador cultural de projectes de qualitat que aportin alguna cosa diferent i arriscada al panorama literari nacional.

Tot i que no podem trobar els seus llibres a la península la seva proposta ens ha agradat tant que hem volgut parlar d'ells al nostre blog, encara que no puguem anar a la nostra llibreria a fer-nos amb els llibres sí que podem accedir a ells a través de diferents llibreries virtuals. Us remetem al seu blog per a conèixer els punts de venda.

Us recomanem de fer una ullada al catàleg i deixar-vos sorprendre per algun dels seus llibres. Tambétapa-nubes que li feu un cop d'ull al bloc, gens menyspreable, on parlen de coses molt interessants i en el qual trobareu informació sobre diferents tallers que duen a terme, com el seu Taller teoricoexperimental sobre lectura i joc.

Encara que ens quedi una mica lluny ens agrada la proposta: es tracta d'un taller que intenta recuperar allò imprevist com a mecanisme de desautomatització, d'ampliació de les nostres estructures mentals preestablertes, en definitiva, de deixar-se sorprendre per mitjà de la lectura, el joc i els seus vincles.

Propostes fresques com aquesta són necessàries tant per a airejar el panorama literari infantil i com per a apropar altres enfocaments i altres maneres d'entendre la literatura infantil. Així que más pimienta per a tots!

RHM 230x50 1305 v03 Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: boolino recomana, editorials infantils, uruguai, libros para saborear

Comentar post