Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llibres pop-up: Introdueix-te en una altra dimensió

Valores y emociones  · 

Llibres pop-up: Introdueix-te en una altra dimensió

 

Cases o castells que s'aixequen després d'obrir la coberta d'un llibre i després d'aquesta primera pàgina: arbres, boscos, selves, personatges fantàstics amb vida pròpia... Veritables obres d'art i d'enginyeria les que veiem als llibres pop-up que de vegades inclouen sons, música o un altre tipus d'eines que capten l'atenció de la persona que sosté el llibre, sigui adult o nen; aquests llibres desprenen una bellesa especial.

Darrerament aquest tipus de llibres han gaudit d'una extraordinària acceptació entre el públic. La cura i la innovació d'artistes i dissenyadors competeixen en joies de l'arquitectura en paper.

A més del seu indubtable valor artístic, els llibres pop-up són una excel·lent eina per iniciar els més petits en l'amor pels llibres i per la lectura. Cada pàgina els sorprèn i desitgen gaudir de la història.

Des del Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil de les Biblioteques de Barcelona, ubicat a la Biblioteca Xavier Benguerel, ens conviden a una sessió on podrem aprofundir en aquest tipus de llibres. Mapi Ballesteros, professora del Grau d'educació primària i infantil de la Universitat de Barcelona i els seus alumnes realitzaran una anàlisi de la tipologia dels elements emergents, diferenciant entre els tridimensionals, amb solapes, amb llengüetes, transformables, etc. i la seva evolució en el temps.

Després d'aquesta presentació, Ricardo Batista Carissimi-Priori, de la llibreria Syndorme Imaginaria de Barcelona, explicarà tot el procés de creació d'aquests llibres i mostrarà alguns llibres-joia d'importació. La seva llibreria és actualment una de les escasses llibreries especialitzades en àlbum il·lustrat i llibres pop-up.

 

Combel, una de les editorials catalanes amb més llibres pop-up al mercat, presentarà alguns dels seus llibres pop-up més destacats.

La cita serà el dimecres 3 d'abril a les 19h a la Biblioteca Xavier Benguerel de Barcelona.

Aprofitant aquest esdeveniment i amb motiu de la celebració del Dia Internacional del Llibre Infantil i Juvenil, a la Biblioteca Xavier Benguerel podreu gaudir de tota una magnífica selecció de llibres pop-up, veritables joies que formen part del fons del Servei de Documentació de Literatura Infantil i Juvenil.

Per acabar us deixem amb algunes recomanacions, és difícil escollir entre tanta meravella!

En Charlie i la fàbrica de xocolata, de Roald Dahl, il·lustrat per Quentin Blake i editat per Combel.

La Caputxeta Vermella, de Charles Perrault, il·lustrat per Lousie Rowe i editat per Estrella Polar.

Blancanieves de Jane Ray, editat per SM.

El petit príncep d'Antoine De Saint-Exupéry, editat per Salamandra.

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213 junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: llibres pop-up, literatura infantil, el petit príncep, captuxeta vermella, llibres-joia, en charlie i la fàbrica de xocolata

Comentar post