Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Llibres sobre la no-violència i la pau

Valores y emociones  · 

Llibres sobre la no-violència i la pau

Avui a boolino celebrem el dia de la no violència i la pau!

Sabeu per què es celebra avui? En aquesta data es commemora la mort de Mahatma Gandhi, líder nacional i espiritual de l'Índia, assassinat a tirs el 1948 per un integrista hindú.

Com creiem que la no violència i la pau és responsabilitat de tots, ens sembla important parlar-ne avui. La violència és una forma de comunicar-nos, els éssers humans no som violents per naturalesa, sinó que en base al que vivim adquirim unes conductes o altres i aprenem a relacionar-nos i comunicar-nos, és per això que si ens relacionem amb amor i sinceritat estarem fomentant una forma de comunicació no-violenta en la infància.

Els nens aprenen a resoldre conflictes observant com ho fan els grans. Per això pensem que la lectura i l'educació són fonamentals per contribuir a la no violència: és important tenir un moment per xerrar amb els nostres nens, o llegir un llibre i reflexionar sobre la tolerància i la diversitat.

Si els nens viuen en un ambient que els respecta, en què prevalen les paraules, on es sentin reconeguts i apreciats, segurament el dia de demà el món sigui un altre. Als nens se'ls ha de donar l'exemple, no cridar ni pegar a casa i sempre explicar-los els motius pels quals està malament el que estan fent, a més de reforçar el que fan bé.

En definitiva, tractem que sempre guanyin les paraules de suport, els petons i les abraçades.

A continuació us recomanem una sèrie de llibres que aposten de manera decidida per la no violència i ajuden a tractar temes com la guerra, els valors de la pau, la tolerància o el respecte.

El primer llibre que volem recomanar-vos és Bandada, de Maria Julia Díaz Garrido i David Daniel Álvarez Hernández, editat per Hipòtesi.

bandada

Autors: María Julia Díaz Garrido i David Daniel Álvarez Hernández // ISBN: 9788415170235

Bandada és una preciosa i breu al·legoria de la Història de la humanitat, el text ens va descrivint el procés de degradació moral i ètic que pateix una societat composta per aus de tot tipus a favor del progrés i la comoditat individual.

Les bellíssimes il·lustracions en blanc i negre i a doble pàgina mostren unes aus increïblement humanitzades en diferents moments de la història. El més destacable de l'àlbum són les expressions de dolor, tristesa, solitud, indiferència... que es reflecteixen de manera prodigiosa en els ulls, gestos i postures de les aus d'una manera increïblement subtil. El llibre ens acosta de manera senzilla i sòbria la història d'una societat perduda que ha comès excessos de tot tipus. Els autors però deixen la porta oberta a l'esperança amb la metàfora final que tanca el llibre.

També ens agradaria recomanar El nacimiento del dragón de Marie Sellier, Catherine Louis i Wang Fei, editat per Faktoría K de Libros.

El nacimiento del dragón

Autores:  Marie Sellier, Catherine Louis y Wang Fei // ISBN: 9788496957541

En aquest conte assistim a la llegenda del naixement dels dracs. El conte es remunta a orígens remots en què els homes, dones, nens i nenes xinesos vivien en tribus i els dracs encara no existien. La història explica com els nens i nenes van crear aquest ésser mític a partir d'una serp i un cavall per persuadir els adults d'anar a la guerra. Un conte que ens acosta a la cultura xinesa i al seu simbolisme; a la Xina, el drac és un símbol de pau i és venerat com a tal.

En el llibre s'uneixen text en castellà, il·lustracions i cal·ligrafia xinesa per formar un meravellós llibre fabricat, a més, amb paper obtingut de boscos gestionats de manera responsable.

I finalment volem recomanar Els nens no volen la guerra d'Éric Battut, editat per Joventut.

84-261-3189-1

Autor: Éric Battut // ISBN: 9788426131898

Dos reis de dos països veïns entren en guerra per una anècdota, un dia rere l'altre cap d'ells vol rendir-se i s'obstinen a seguir lluitant, sembrant la violència i la tristesa entre els pobles. Seran els nens d'ambdós països els que acabin amb el sense sentit que suposa estar en lluita constant.

Una història amb un missatge rotund que acosta de manera senzilla i amable l'absurd que suposa la guerra. A més presenta de manera directa i clara la indefensió, la impotència i la incomprensió que senten els nens davant les guerres creades pels adults.

registrate banner post cat

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: llibres sobre la pau, llibres sobre la guerra, dia escolar de la no-violència i la pau, els nens no volen la guerra, bandada, el nacimiento del dragón

Comentar post