Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Los Cuentos de Bastian: Debats sobre la literatura infantil i juvenil com a eina d'educació i cultura

Queremos saber...  · 

Los Cuentos de Bastian: Debats sobre la literatura infantil i juvenil com a eina d'educació i cultura

Los Cuentos de Bastian va començar sent un projecte petit en línia creat per la Silvia Cartañá, mare, professional, defensora de la bona educació en les lletres, preocupada pel foment de la lectura i amant de la literatura infantil i juvenil. Ara, amb un grup d'experts en literatura infantil i juvenil, en educació, en pedagogia, etc. ens conviden a participar en uns més que interessants debats en els quals podrem participar amb les nostres experiències i opinions i aprendre tècniques de mà d'experts.

Els debats es dirigiran a professors i famílies (pares i mares, especialment) i es realitzaran a la Llibreria Excellence de Barcelona. L'esdeveniment és totalment gratuït.

L'objectiu d'aquests debats és analitzar la literatura infantil i juvenil com a eina d'educació i cultura, des de boolino estem encantats de poder assistir a aquestes sessions. En la sessió de presentació que va tenir lloc a finals de gener, es va parlar de la situació al voltant de la literatura infantil, passada i present, i de les oportunitats per als propers anys. Des de la web ens expliquen que

"L'animació a la lectura, les noves formes d'expressió literària, educació i cultura davant les noves oportunitats literàries i escola i família en l'aventura de llegir al segle XXI, seran les propostes que us convidem a debatre amb nosaltres, en un espai còmode i amic on tindrem temps de compartir, aprendre i proposar ".

Demà, dimarts 26 de febrer, a les 10 del matí, tindreu l'oportunitat d'assistir a la primera sessió destinada a famílies que girarà al voltant dels beneficis educatius de la literatura infantil i juvenil i a l'animació a la lectura. Estarà dirigida per Ana Zafón, pedagoga de Los Cuentos de Bastian i Silvia Cartañá, gestora de la web:

"El punt de partida és l'entorn social immediat de nens i joves, el conjunt Família-Escola-Biblioteca. Compartirem opinions per determinar com de prop o lluny estan les posicions de cada un per dur a terme accions conjuntes d'animació a la lectura".

La sessió per a educadors es titularà "L'art de parlar i escoltar" i tindrà lloc el dijous 28 de febrer a les 19h. Aquesta sessió estarà dirigida per Óscar Recio, mestre de primària de LCB i Silvia Cartañá. En aquest debat es parlarà de

"l'art de la comunicació i l'educació en les aules i en les famílies. Quines estratègies utilitzem per instruir els alumnes en la comunicació, com ens coordinem amb les famílies, quina és la comunicació que tenim amb famílies per practicar amb l'exemple. Quin és el valor del silenci. Un tema de debat on podem compartir estratègies i opinions dels sistemes utilitzats en diferents escoles, l'opinió d'experts en la matèria i els recursos i opinió de Los Cuentos de Bastian."

Des de LCB, i des de boolino, us animem a participar i a compartir opinions. La idea és proposar accions per animar els nens i joves a la lectura i aconseguir que la valorin i la apreciïn, perquè "estimant la lectura, creixeran segurs i amb eines per fer front a qualsevol problema. La lectura és una via imprescindible de desenvolupament personal, social i professional".

Si esteu per Barcelona no us ho perdeu, podreu compartir i compartir idees per aconseguir millorar l'educació i la criança dels nens, nenes i joves.

Es celebraran diverses sessions d'aquest tipus, l'última serà conjunta amb famílies i educadors per compartir opinions.

Més informació a la web de Los Cuentos de Bastian.

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: los cuentos de bastian, coses que ens agraden, Debats sobre la literatura infantil i juvenil com a eina d'educació i cultura, educació, literatura infantil, animació a la lectura

Comentar post