Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Medinyà organitza la 3a Fira del Conte

Concursos y sorteos  · 

Medinyà organitza la 3a Fira del Conte

 

Prop de 70 il·lustradors, editorials, llibreries, talleristes i artesans participaran a la mostra

L’Ajuntament de Sant Julià de Ramis i Medinyà promou la tercera Fira del Conte del municipi el proper 27 de maig. Aquesta iniciativa té com a objectiu apropar el món de la il·lustració i escriptura a tots els públics a partir de la promoció del conte.  

Durant tot el dia, tindra lloc un seguit d’espectacles amb aquest gènere literari com a protagonista. Està previst l’actuació de companyies com Jam (que presenta el seu espectacle Minute) o el grup d’animació infantil Fefe i companyia, entre altres. Aquests espectacles s’intercal·larant amb presentacions de contes i diferents narracions orals.  

Un dels clàssics de la diada serà un Tertúlia literaria amb la intervenció dels escriptors Carles Sala, Maria Mercè Roca, Dolors Garcia i l’editoria Noemí Pes. Tots aquests autors tenen un gran nombre de treballs publicats i les seves darreres publicacions han estat un èxit de públic i crítica.

Cal destacar també el II concurs de Narració Oral Joan Bahí, que s’organitza en honor al veí de Medinyà que va tenir la idea de celebrar una fira dedicada al conte infantil. La iniciativa, que es va iniciar l’any passat, consisteix en un concurs de contacontes que es celebra a la vigília de la fira (el dia 26 de maig a partir de les 18h al Local Social de Medinyà) amb l’objectiu de seguir promovent aquesta figura. Cada participant ha d’explicar un conte de 10 minuts de durada, el relat seleccionat com a guanyador tindrà l’oportunitat d’explicar-se en el marc de la fira i rebrà 120 euros com a premi.Tots els interessats poden fer la seva inscripció fins el 30 d’abril a la pàgina web www.firadelconte.cat

Un altre dels objectius principals de la mostra és la promoció dels il·lustradors, personatges que sovint queden eclipsats sota la pluma de reconeguts escriptors o darrera les veus de famosos narradors per aquest motiu, al llarg de tot el dia es podrà passejar enmig de parades repletes d’il·lustracions, gaudir de la Fira on hi haurà prop de 70 il·lustradors, artesans i talleristes exposant les seves darreres creacions (consultar el llistat a la web www.firadelconte.cat) Els més petits també podran participar en diferents tallers i activitats especialment pensades perquè els infants descobreixin aquest gènere literari.

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: recomendaciones, boolino, fomento de la lectura infantil, cuentos infantiles, libros infantiles, fira conte medinya

Comentar post