Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Mites i llegendes: Les valquíries, Brunilda

Valores y emociones  · 

Mites i llegendes: Les valquíries, Brunilda

Volem continuar amb la nostra secció Mites i llegendes parlant d'uns personatges molt especials: les valquíries de la mitologia nòrdica. Avui a boolino us explicarem la bonica història de Brunilda.

Les valquíries eren deïtats femenines que, al servei dels déus, dirigien els esperits dels guerrers caiguts a les batalles cap al Valhalla, el saló on els joves combatents reposaven i es preparaven per a la gran batalla final al costat d’Odín, el déu principal en la mitologia nòrdica.

Explica la llegenda, que una d'aquestes valquíries, la jove Brunilda va ser enviada pel déu Odín a ajudar en la batalla a un guerrer en combat. Però la jove, pietosa, un cop allà, va sentir pena pel guerrer que havia de ser derrotat i infonent-li un gran poder, va decidir ajudar-lo perquè vencés i visqués, desobeint així les ordres d'Odín.

El déu, furiós per la rebel·lia de Brunilda, va decidir castigar-la, aïllant-en una muralla de flames al bosc i sumint-la en un profund i etern somni.

Així Brunilda va romandre llarg temps, però el déu Odín, reconeixent la compassió i la valentia de la donzella guerrera, li va atorgar una segona oportunitat: el cavaller que penetrés el bosc i travessés la muralla de foc, aconseguiria redimir i despertar Brunilda.

L'heroi Sigfrid, va ser l'únic capaç de alliberar-la, però Brunilda després de despertar, va quedar presa de l'amor pel jove guerrer. En Sigfrid li va prometre amor etern i va reprendre el seu viatge per ajudar els seus companys a la batalla.

Van passar llargs anys quan un dia, Sigfrid va caure víctima d'un encanteri: un filtre màgic que li va fer oblidar a Brunilda i casar-se amb una altra donzella. Brunilda, profundament traïda i molt afligida pel desamor, va decidir venjar-se i guiar Sigfrid cap al Valhalla, el majestuós saló on els mortals s’acaben trobant al final de la vida. I així, el va separar de la seva esposa.

Però la donzella, trista per l'absència d’en Sigfrid va prendre una decisió: abandonar la terra dels mortals i encaminar-se cap al Valhalla, lloc on viuria amb el seu estimat per sempre.

Aquesta és només una variant de la llegenda de Brunilda, personatge mitològic que ha generat multitud de contes i històries diferents, però recordeu, sempre que hi hagi una donzella adormida en un conte, una part de Brunilda estarà bategant-hi en ella.

A més, us volem recomanar La Bella Dorment, el clàssic de Charles Perrault, il · lustrat per Christoph Abbrederis i editat per La Galera i la col·lecció La bruixa Brunilda de Valerie Thomas i Korky Paul editat per Blume.

Autor: Charles Perrault // Il.lustrador: Christoph Abbrederis // ISBN: 9788424614607

Autors: Valerie Thomas i Korky Paul // ISBN: 9788498010947

Com veieu, d'un origen llegendari i / o popular poden sorgir infinitat de contes i històries, des del clàssic de Perrault fins les divertides aventures d'una bruixa desastre. Perquè encara que moltes vegades no ens adonem, la nostra tradició literària i cultural perviu en la literatura actual d'una manera o d'una altra, no us sembla interessant poder seguir el rastre de certs tòpics i temes literaris tan llunyans en el temps?

Si és així, no et perdis la nostra sèrie Mites i Llegendes!

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: mitos y leyendas, mitología nórdica, brunilda, las valquirias

Comentar post