Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Motivar la lectura... amb un bon llibre!

Queremos saber...  · 

Motivar la lectura... amb un bon llibre!

Per Joana Costa Knufinke, Coordinadora Editorial de la Editorial Cruïlla (Grupo SM)

 

“Mai oblidaré la tortura que era, quan jo era petit, anar a la biblioteca i trobar UN llibre que em semblés interessant.”

Qui ho diria, aquestes paraules son d’en Dav Pilkey, autor de l’arxifamosa sèrie del Capità Calçotets. Sí, a aquest superescriptor i dibuixant de gran renom internacional, de petit li costava molt llegir. Aquest és un problema que tenen molt nens: no troben un llibre que els motivi a agafar l’hàbit de llegir.

Quan en Dav Pilkey es va fer gran, va decidir dedicar-se a escriure llibres per a nens. En concret, va decidir dedicar-se a escriure llibres atractius que a ell li hagués agradat trobar als estants de la biblioteca. Va decidir que les seves històries havien de tenir els següents ingredients:

  • Monstres o robots com a protagonistes (o MILLOR encara... monstres I robots!)
  • MOLTES il·lustracions (com a mínim, una per pàgina)
  • Capítols MOLT curts (fins i tot només d’una o dues pàgines de llargada)
  • Almenys 100 pàgines (de manera que els professors els veiessin amb bons ulls!)
  • I el més important... ser MOLT i MOLT divertits

El resultat d’aquest propòsit son els llibres del Capità Calçotets i els seus spin-offs (El Superbolquer i En Huk i en Gluk), uns llibres extraordinaris, originals i divertidíssims que enganxen a tots els lectors a partir de 8 anys –tant nens com nenes!- des de la primera pàgina. Ho avalen els més de 50 milions de còpies que en Dav Pilkey venut a tot el món.

Per aquestes sèries s’hi passegen hipnoanells tridimensionals, robots, roba interior voladora, monstres, cagarades i papers de vàter gegants. Combina un text fresc i divertit amb tires de còmic, molts dibuixos i els superdivertits “Cine-a-mà”: dues pàgines que s’han de moure de pressa amunt i avall per veure com avança l’acció. I tot això, arrodonit per una filosofia que emfatitza l’amistat, la tolerància i la generositat.

En Català ja s’ha publicat 9 aventures del Capità Calçotets, 2 del Superbolquer i 2 d’en Huk i en Gluck tant en tapa rústica dins de la col·lecció El Vaixell de Vapor (sèrie blava), com en tapa dura. Tots ells són perfectes per a que els nens agafin l’hàbit de llegir... i ja no el puguin deixar mai més. Aquí es pot iniciar un llarg camí al món de la lectura.

RHM 230x50 1305 v03 Salamandra 5-3 230 X 50 0213 junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: boolino recomana, capità calçotets, cruïlla, literatura infantil, foment de la lectura

Comentar post