Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

Nadons i llibres

Valores y emociones  · 

Nadons i llibres

 

"Quan el meu pare em llegia, jo em recolzava sobre ell i em tornava part del seu pit o dels seus braços. I jo crec que els nens que són abraçats i asseguts a les cames-deliciosament acariciats-sempre associaran la lectura amb els cossos de seus pares, amb l'olor dels seus pares. I això sempre et farà lector. Perquè aquest perfum, aquesta connexió, dura per tota la vida." Maurice Sendak

Els nadons no poden llegir, però poden veure, escoltar, tocar, assaborir... Un nadó gaudeix jugant amb els colors, les formes, les textures, els sons... En aquesta etapa és fonamental la veu de la mare o el pare, parlar-los i cantar-los sovint els tranquil·litza i els dóna seguretat.

No obstant això, de vegades, fins que els nens no són una mica més grans, no acostumem a llegir-los, però cridar l'atenció del nadó, cantar-li cançons o tirallongues i estimular-lo jugant amb el to de veu i la melodia a través d'un llibre adequat és fonamental perquè comenci a familiaritzar-se amb els sons i a imitar-los.

Però sobretot llegir al costat del bebè crea un vincle inesborrable que si es manté durant la infància, no li abandonarà en tota la vida. Avui us volem recomanar alguns llibres adequats per a nadons i pensats per estimular els seus sentits i que es diverteixin.

Els primers dos llibres que us volem recomanar són Jo menjo i Jo dormo d'Amélie Graux, editats per Juventud.

3904

Autora: Amélie Graux // ISBN: 9788426139047

Dos llibres preciosos i increïblement acurats perquè el nadó pugui tocar i jugar. Es tracta de llibres que ofereixen diferents textures que el nadó pot reconèixer: des del tacte de fusta de la trona, al suau pijama, el plàstic del biberó o l'enganxosa farinetes. Elements de la vida quotidiana il·lustrats de manera senzilla i en colors suaus per estimular els sentits del nadó i aprendre les primeres paraules.

Amb un format de cartró, petit i manejable podreu descobrir i divertir junts llegint i tocant diferents textures i descobrint noves paraules.

jo-dormo

Autora: Amélie Graux // ISBN: 9788426139061

El següent llibre que us recomanem és Sonidos de animales i ve de mà de Susaeta.

S2330002

ISBN: 9788467718744

Es tracta d'un llibre de roba que reprodueix els sons de diferents animals perquè el nen vagi familiaritzant-se i divertint-se amb ells. El millor? El mossegador incorporat perquè l'experiència sigui encara més sensitiva.

Finalment, us recomanem un dels llibres de Peca y Lino, en aquest cas, ¡A comer con Peca y Lino! de Carmen Gil, il·lustrat per Francesca Ferri i editat per SM.

a-comer-con-peca-y-lino-9788467542998

Autora: Carmen Gil // Il·lustradora: Francesca Ferri // ISBN: 9788467542998

Peca i Lino són una simpàtica -i una mica curiosa- vaca i una alegre -i una mica tímida- zebra. Carmen Gil, a través d'ells, apropa als nadons accions senzilles i quotidianes, en aquest cas relacionades amb el menjar, en forma de contes rimats perquè la musicalitat captivi el nadó.

Es tracta de llibres que el nadó pot tocar, mossegar... Farcits d'escuma perquè no es faci mal i pugui gaudir lliurement de les pàgines. A més, ¡A comer con Peca y Lino! ve amb un pitet perquè el nadó pugui menjar sense tacar-se com els protagonistes del conte.

RHM 230x50 1305 v03 Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: quin llibre escullo avui, llibres per a nadons, cançons, tirallongues, contes per a nadons, peca y lino, jo menjo, jo dormo, sonidos de animales, carmen gil

Comentar post

Anna

Lo recomiendo para niños que empiezan a adquirir vocabulario,... Enseña de forma muy visual todo lo relacionado con la comida.