Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

"Preguntas para mentes despiertas" de Violeta Monreal

Valores y emociones  · 

"Preguntas para mentes despiertas" de Violeta Monreal

Violeta Monreal és il·lustradora i autora de relats, a més realitza conferències com a especialista en dibuix infantil. El seu estil i tècnica, en els quals destaca el collage, són fàcilment recognoscibles. En els seus tallers amb nens, amb l'ajuda dels assistents, les seves mans, paper i alguna cosa més, aconsegueix obres magnífiques plenes d'espontaneïtat.

A la seva biografia podem llegir "Violeta té mans de fada i cor de nena. Per això no és d'estranyar la màgica empatia que aconsegueix tenir amb els xavals, que l'escolten encisats per el seu singular món de fantasia. Follets, bruixes i dracs surten de la seva maleta i de les seves mans en un increïble desplegament d'imaginació i destresa."

1056Avui volem recomanar una col·lecció molt especial per a la qual Violeta ha comptat amb la participació de joves de diferents llocs. Ells posen el text, ella il·lustra les seves paraules. Es tracta de Preguntas para mentes despiertas.

El format és ben peculiar i interessant: cada títol és una pregunta i les respostes estan basades en converses reals amb nens i nenes de diferents parts de l'estat espanyol.

Les qüestions recorren des de sentiments, la vida, els somnis o la imaginació i són perfectes per generar debat i diàleg tant a classe com a casa: Què et fa feliç? Quina por t'agradaria vèncer? En quin lloc t'agradaria viure?

Des de l'editorial, Anaya, ens expliquen que la col·lecció -que inclou 10 títols recomanats per a lectors entre 7 i 8 anys- té com a objectiu que els alumnes s'acostumin a pensar, decidir i opinar, amb idees pròpies, sobre tot tipus de temes, i que això ajudi al seu desenvolupament integral com a individus madurs i independents.

1060

Gràcies al debat també es pot treballar l'expressió oral dels nens i nenes i fomentar el diàleg, l'escolta i l'empatia.

Descobreix els títols a boolino:

¿Qué personaje te gustaría ser? 

¿Qué es lo más bello del mundo?

¿Qué te hace feliz?

¿Qué miedo te gustaría vencer?

¿En qué lugar te gustaría vivir?

¿Qué te gustaría inventar?

¿Qué animal te gustaría ser?

¿En qué obra de arte te gustaría vivir?

¿Qué deseo pedirías?

¿Qué te gustaría ser de mayor?

RHM 5-1 230 x 50 patrocinio blog Salamandra 5-3 230 X 50 0213  junie

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: violeta monreal, preguntas para mentes despiertas, quin llibre escullo avui, explica-ho amb un conte, literatura infantil, contes infantils

Comentar post