Blog by Boolino

Mucho más que cuentos infantiles

Boolino es más que una web de cuentos infantiles y novela juvenil. Encuentra en nuestro blog consejos de lectura.

La setmana del llibre infantil a Holanda, per Flor de Mayo

Concursos y sorteos  · 

La setmana del llibre infantil a Holanda, per Flor de Mayo

Per Flor de Mayo.

Sempre em captiva quan arriba aquest temps de l'any i que ja amb l´inici  del curs escolar comencin les activitats que s’hi acompanyen.

Una d'elles, en aquest país és per promoure la lectura i donar a conèixer els llibres infantils holandesos. Amb tota la festivitat que envolta aquest esdeveniment.

 

Al final de setembre i començament d’octubre es celebra “la setmana del llibre infantil” a Holanda. En total són 10 dies. Sempre m’ha fet gràcia, una setmana de títol que dura 10 dies. Hi ha la celebració per inaugurar la setmana, un ball de gala per reunir a diferents autors i els seus llibres, així com a il·lustradors, i d'altres convidats. Activitats durant la setmana i a l’acabament, ja fent una evaluació de com ha anat la setmana.

Les escoles estan degudament informades, reben la corresponent informació dels llibres que es presenten, així com unes revistes que també hi participen amb activitats i lectures dels llibres que s’estan presentant amb el tema corresponent.

Cada any s’escull un tema. Aquest any 2013. El tema es: A punt per la sortida! Llibres sobre esports i jocs. En base a la importància de fer esport. De saber guanyar i saber perdre, de l’emoció de participar, de l’aprenentatge. Tot això, aporta als escriptors temes per crear històries noves i als joves lectors poder llegir sobre unes histories i fets que són possibles en la pràctica d'un esport. Es vol aproximar l'esport als lectors i la lectura als que practiquen algun esport.

A les llibreries s'hi fa un apartat per presentar els nous llibres infantils. S’escull també a un autor perquè escrigui un llibre que serà el llibre de regal i que parla sobre el tema escollit durant l'any. Si es compra un llibre amb una quantitat de 10 euros com a mínim, es regala el llibre d'aquest autor escollit.

A les biblioteques, durant aquest dies, es presenten diferentes activitats per als nens. Hi ha també un dia que es celebra la festa grossa, a la Biblioteca central, i que es fa possible gracies a la participació de voluntaris que aporten el seu per a realitzar alguna tasca que prèviament s’han repartit i designat.

Una vegada, un diumenge, hi vaig participar com a voluntària. La meva participació va ser més que excitant, havia de rebre al nens que volien entrar en el petit teatre. Vaig poder veure aquelles cares alegres, aquells ulls, brillants que encara podien imaginar més que el que se’ls hi oferia. Va ser fascinant!

A La Biblioteca, aquell diumenge, la planta baixa i la primera, es van adequar i adornar amb elements del tema adient. I es van  separar per seccions on els nens podien participar: disfressar-se,  cuinar, escoltar la lectura d’un relat, entrevistar a algun escriptor o seguir una actuació de teatre. Entre d'altres.

Meravellós el món i la fantasia que acompanyava a la Biblioteca. Tots aquells nens i nenes van poder imaginar, van poder sentir la fantasia d’un relat, les seves alegries en aquell màgic espai van influir en el seu interes literari durant tota la setmana.

En la setmana del llibre infantil es lliura el premi de literatura infantil. N'hi ha de premiats amb  “la pluma de plata“. I el que guanya el premi, ”la pluma dór”.

Tambe es lliuren premis a il.lustradors. Així com d'altres premi que permeten la participació no només d’autors holandesos.

Tot ajuda a crear nous lectors. A entrar, amb la lectura, en altres mons, a estimular la fantasia i a despertar la imaginació. La màgia de llegir, la bellesa de rebre les paraules d'un bell relat.

A mi m’agrada encara anar a les llibreries i veure quins llibres s’exposen, es presenten, en aquesta setmana del llibre infantil. I seguir d'aprop aquests dies tan màgics.

Imatges via (1) (2)

Salamandra 5-3 230 X 50 0213

También te puede interesar:

Palabras clave de este post: blocaires amic, flor de mayo, la sermana del llibre infantil a holanda, llibres infantils

Comentar post